El llegat documental de Joan Brossa al MACBA #conferència #taller #exposicions

El llegat documental de Joan Brossa al MACBA
01 FEB. 2014 
Museu d'Art Contemporani de Barcelona, MACBA
Accés amb l'entrada al museu.

El 2012, la Fundació Joan Brossa i de l'Ajuntament de Barcelona van dipositar temporalment al MACBA els seus fons de l'artista català. En el context de l'exposició Art, dos punts. Barcelona viu l'art contemporani, s'han presentat per primera vegada dos destacats manuscrits d'aquest fons: Sèrie de poemes, del 1960, pertanyent a les primeres Suites de poesia visual (1959-1969); i Suite bufa, acció musical del 1966.

Si el primer ens mostra les experimentacions prèvies als poemes visuals que van donar a conèixer Joan Brossa durant els anys setanta, el segon ens permet imaginar el desenvolupament d'aquesta peça transgressora fruit de la col·laboració de Brossa amb Josep Maria Mestres Quadreny.

A El MACBA es viu del dia 1 de febrer, Glòria Bordons, directora de la Fundació Joan Brossa, n'explica amb detall aquestes obres. La visita continuarà al Centre d'Estudis i Documentació MACBA, on es podrà veure una selecció de documents del Fons Joan Brossa. Llibres, revistes, fotos, manuscrits i programes de mà ens ajudaran a entendre la varietat de formats i l'heterodòxia de la creació brossiana, així com el paper rellevant que el poeta va tenir en la construcció d'una cultura contemporània catalana, en la línia del que passava als anys seixanta i setanta a Europa.

Activitat organitzada en col·laboració amb la Fundació Brossa.

PROGRAMA

DISSABTE 1 DE FEBRER A LES 19 h

Sales del Museu i Centre d'Estudis i Documentació MACBA
Places limitades

CONTACTE

programespublics@macba.cat
tel. 93 481 46 81

MACBA
Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona

Entrades populars