QUAM 2013 | Casa de l'art i l'experiència comunitària a l'ACVIC #conferències


QUAM 2013 - CASES COMPARTIDES I NARRATIVES DE L'ART

Cicle de presentació de projectes i debats

- CASES COMPARTIDES

19.12.2013 a les 19.00 h Tanit Plana + Diego Ferrari
15.01.2014 a les 19.00 h Curro Claret i Fundació Arrels + Antonio Selvaggi
22.01.2014 a les 19.00 h Ana Paula Montes + Anna Recasens + Enrique Venegas
29.01.2014 a les 19.00 h Jordi Lafon + Domènec, Pere Grimau i Pau Faus

Presentacions obertes al públic

Taller d'escriptura

- NARRATIVES DE L'ART | Taller intensiu d'escriptura a càrrec d'A*Desk impartit per David G. Torres amb Montse Badia i Marina Vives, directors i cap de redacció d'A*DESK
31.01 / 01.02.2014 de 10.00 a 13.00 h i de 16.00 a 19.00 h

Las places del taller són limitades i cal inscripció. Es lliurarà certificat d'assistència expedit per la Universitat de Vic.

________________________________

QUAM 2013 | CASES COMPARTIDES

CASA DE L'ART I L'EXPERIÈNCIA COMUNITÀRIA

ANA PAULA MONTES, ANNA RECASENS I ENRIQUE VENEGAS

22.01.2014 a les 19.00 h

- ESTRUCTURES MÒBILS AUTOGESTIONADES. CULTURA Xn

CULTURA XN és un col·lectiu d'investigació i acció de caràcter multidisciplinar que treballa per la construcció de models per a l'ocupació d'espais en desús, des de l'análisi de situacions específiques, propostes col·laboratives i d'Immersió en el context social. Fora del circuit establert i amb la idea de que l'art i l'arquitectura poden situar-se en qualsevol lloc de la vida quotidiana, generar debats, connexions i processos per tal d'incidir en aspectes de transformació social.
El col·lectiu desenvolupa un treball específic amb la cultura urbana que suposa un enfoc de treball inter i multidisciplinari que permet analitzar, explorar i comprometre's críticament amb les qüestions relacionades amb la vida urbana, aprofitant el bagatge i l'experiència individual de cadascú dels membres involucrats.

Ana Paula Montes és arquitecta per la Universitat de Costa Rica (UCR) i Màster en Urbanisme (2010) per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Actualment treballa com a investigadora i docent de l'Escola d'Arquitectura de la UCR, i del Mestratge en Disseny Urbà de la UCR, és membre del Consell Editorial de la Revista Arquis-UCR. És professora de grau de l'Escola d'Art i Comunicació Visual de la Universitat Nacional.

Anna Recasens és artista visual, escenògrafa, mestra i horticultora urbana. Combina propostes artístiques personals i col·lectives amb tasques educatives, de gestió, i d'agitació cultural. Amb Idensitat i Acció Cultural Metropolitana, entre d'altres, participa en projectes que investiguen i fan propostes d'acció entorn de l'art, l'educació, la natura i l'espai social. Actualment gestiona a la Nau Estruch de Sabadell, el Laboratori Social Metropolità, un espai de reflexió sobre la cultura contemporània, i un espai de trobada, d'intercanvi de coneixements i de treball, entre plataformes de práctiques socials i  propostes creatives.

Enrique Venegas Flores és llicenciat en arquitectura (Pontifícia Universitat Catòlica de Xile) i a l'Institut Tecnològic Superior de Monterrey (TEC). Màster en Arquitectura (Àrea Teoria de l'Arquitectura). Ha treballat com a arquitecte a les oficines Federico Soriano & Arquitectes Associats, i en Del Sante Arquitectura i Disseny. Com a membre del col·lectiu d'art Trabajos de Utilidad Pública (TUP), ha participat a Ciutats Ocasionals, Post-It City i altres formats de temporalitat (2008) i Idensitat (2009), a més de diverses exposicions públiques, Seminaris i taules rodones relacionats amb el tema de ciutat, art, arquitectura i espais públics en diverses universitats.

T. 00 34 93 885 37 04
info@acvic.org
www.acvic.org

ACVIC Centre d'Arts Contemporànies 
C Sant Francesc, 1 E
08500 Vic
T.*34 938 85 3704

Entrades populars