Taula de treball. CULTURA Xn | Fundació Antoni Tàpies #Conferències

Imatge en línia 1

Dissabte 11 de gener de 2014 a les 10:30 h.
Activitat gratuïta | Fundació Antoni Tàpies

En el marc del projecte FAQ: Zona de preguntes freqüents.

CULTURA Xn és un col·lectiu d'investigació i acció de caràcter multidisciplinar que treballa des de l'interes pels procesos constructius. I aquests desenvolupats com una forma de reconèixer en la quotidianitat aquelles pràctiques no restrictives que aporten solucions més enllà de patents, més enllà de planificacions que no atenen a necessitats reals i que no estableixen consensos amb els ciutadans. 

Fora del circuit establert i amb la idea de que l'art i l'arquitectura poden generar debats, connexions i processos per tal d'incidir en aspectes de transformació social, CXn desenvolupa un treball específic amb la cultura urbana, un punt de vista de treball transversal que permet analitzar, explorar i comprometres críticament amb les qüestions relacionades amb la vida urbana, aprofitant el bagatge i l'experiència individual de cadascú dels membres involucrats.

Pel dia 11 es proposa una taula de debat per a compartir experiències de treball en equip. Amb quines eines ens organitzem? quins recursos ens permeten acció des de llocs allunyats?, de quina manera podem amplificar les nostres capacitats treballant plegats? Amb quines bases es posen en joc ritmes diferents per a lograr un fi comú?

- Ana Paula Montes.

És arquitecta per la Universitat de Costa Rica (UCR) i Màster en Urbanisme (2010) per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Actualment treballa com a investigadora i docent de l'Escola d'Arquitectura de la UCR, i del Mestratge en Disseny Urbà de la UCR, és membre del Consell Editorial de la Revista Arquis-UCR. És professora de grau de l'Escola d'Art i Comunicació Visual de la Universitat Nacional.

- Enrique Venegas Flores. 

És llicenciat en arquitectura (Pontifícia Universitat Catòlica de Xile) i a l'Institut Tecnològic Superior de Monterrey (TEC). Màster en Arquitectura (Àrea Teoria de l'Arquitectura). Ha treballat com a arquitecte a les oficines Federico Soriano & Arquitectes Associats, i en Del Sante Arquitectura i Disseny. Com a membre del col·lectiu d'art Trabajos de Utilidad Pública (TUP), ha participat a Ciutats Ocasionals, Post-It City i altres formats de temporalitat (2008) i Idensitat (2009), a més de diverses exposicions públiques, seminaris i taules rodones relacionats amb el tema de ciutat, art, arquitectura i espais públics en diverses universitats.

- Anna Recasens.

És artista visual, escenògrafa, mestra i horticultora urbana. Combina propostes artístiques personals i col·lectives amb tasques educatives, de gestió, i d'agitació cultural. Amb Idensitat i Acció Cultural Metropolitana, entre d'altres, participa en projectes que investiguen i fan propostes d'acció entorn de l'art, l'educació, la natura i l'espai social. Actualment gestiona a la NauEstruch de Sabadell, el Laboratori Social Metropolità, un espai de reflexió sobre la cultura contemporània, i un espai de trobada, d'intercanvi de coneixements i de treball, entre plataformes de pràctiques socials i propostes creatives.www.interraincognita.org


Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó 255
08007 Barcelona 
t +34 934 870 315

Entrades populars