El Tricentenari BCN transformarà set espais de Barcelona amb instal·lacions artístiques #patrimoni #ca

'BCN RE.SET' serà "una intervenció potent de l'espai públic" de Barcelona en el marc del Tricentenari BCN. Així ho ha dit el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana. L'arquitecta Benedetta Tagliabue i Àlex Ollé, de la Fura dels Baus, són els comissaris del projecte que crearà un circuit urbà amb set instal·lacions artístiques i arquitectòniques i que compta amb la participació d'arquitectes internacionals. Set espais que volen convidar a reflexionar sobre la identitat, la democràcia, la diversitat, la memòria, la llibertat i Europa. La primera instal·lació consistirà en l'alçament d'un mur al Parc de la Ciutadella.

L’arquitecta Benedetta Tagliabue (EMBT / Fundació Enric Miralles) i el director d’escena Àlex Ollé (Fura dels Baus) col·laboraran en els actes de commemoració del Tricentenari BCN amb la realització d’una important intervenció a la ciutat. El projecte s’anomena BCN RE.SET, un circuit urbà amb set instal·lacions artístiques i arquitectòniques per diferents espais públics de la ciutat que proposen una reflexió sobre conceptes com identitat, llibertat i democràcia. La primera instal·lació, ubicada al Parc de la Ciutadella, estarà supervisada per Benedetta Tagliabue i Àlex Ollé. Les altres sis estaran comissariades per arquitectes internacionals que treballaran conjuntament amb els estudiants de diferents escoles d’arquitectura de Barcelona.

Durant aquest any Barcelona celebra l’aniversari dels 300 anys dels fets ocorreguts l’11 de setembre de 1714. Dins del programa d’actes de commemoració del Tricentenari BCN, Benedetta Tagliabue (EMBT / Fundació Enric Miralles) juntament amb el director Àlex Ollé (Fura dels Baus) col·laboren en els actes de commemoració amb el projecte BCN RE.SET, un circuit urbà per alguns espais més emblemàtics de Barcelona amb diferents intervencions artístiques i arquitectòniques. Des del maig fins al setembre, set instal·lacions proposen una reflexió sobre els conceptes d’identitat, la llibertat, la democràcia, la diversitat, la memòria i Europa.

El projecte tindrà lloc en set espais públics de Barcelona. Benedetta Tagliabue i Àlex Ollé dissenyaran la primera instal·lació que s’inaugurarà al maig al Parc de la Ciutadella. Les altres sis instal·lacions, que s’inauguraran el mes de juny, estaran definides i comissariades per arquitectes internacionals: Odile Decq, Peter Cook i Yael Resiner, Grafton Architects, Alfredo Brillembourg i Hubert Klumper (ETH Zurich & Urban Think Tank), Anupama Kundoo i Xiaodu Liu (Urbanus). Per primera vegada, cada projecte es realitza de forma conjunta entre els arquitectes i els estudiants d’escoles d’arquitectura de la ciutat com l’escola LASALLE, ESARQ-UIC, IAAC o l’ELISAVA.

Entrades populars