II Premi Internacional de Poesia Visual Juan Carlos Eguillor #premis #exposicions

Obra Vía, de Brenan Duarte.

Mostra 'II Premi Internacional de Poesia Visual Juan Carlos Eguillor'
Dimarts 11 de febrer de 2014 a les 19h
Entrada lliure.

El proper dimarts 11 de febrer s'inaugura l'exposició del II Premi Internacional de Poesia Visual Juan Carlos Eguillor, una mostra organitzada per la Asociación de Escritores de Euskadi/Euskadiko Idazleen Elkartea (AEE/EIE) amb la col·laboració de la Fundació Joan Brossa.

L'exposició, que es podrà veure  des del dia 11 de febrer i fins al 30 de març al Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’edificació de Barcelona, recull les obres seleccionades del Primer i Segon Premi Internacional de Poesia Visual “Juan Carlos Eguillor” i la projecció d’una vintena de poemes objecte i poemes visuals de Joan Brossa. Els poemes brossians, escollits per la Fundació Joan Brossa, estan directament vinculats amb les peces exposades.

L’agermanament entre aquestes tres entitats neix del triple interès per promoure la Poesia Visual com una forma de reflexió atenint-se a la força i profunditat de les imatges i al seu enginy i humor inherents, no només en aquests premis que duen el nom d’un artista tan genial com Juan Carlos Eguillor, sinó també en la ja consolidada carrera literària i artística de Joan Brossa, un autèntic poeta de la vida.

Principalment, aquesta exposició itinerant acollirà les obres guanyadores i seleccionades del Segon Premi Internacional de Poesia Visual escollides pel jurat format per Juan Zapater, Director de Bilbao Arte (Bilbao); Daniel Castillejo, Director del Museo Artium (Vitòria); i Francisco Javier López Landatxe, Director del Centro cultural Koldo Mitxelena (Sant Sebastià). També hi haurà una mostra del Primer Premi Internacional de Poesia Visual en què l’escriptora i guionista María Eugenia Salaverri, el director de cinema Javier Rebollo i el dissenyador gràfic Mikel Apodaka van formar part del jurat.

Ambdues convocatòries estan formades per obres procedents d’Euskadi, Catalunya, Espanya, Argentina, Colòmbia, Perú, Mèxic i Estats Units.
L’exposició s’inaugura dimarts 11 de febrer, a les 19 hores, al Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’edificació de Barcelona. Bon Pastor 5 (08021) Barcelona.

Col·legi d’Aparelladors de Barcelona
Bon Pastor 5,

Entrades populars