L'artista Remco Torenbosch presenta llibre a la Fundació Antoni Tàpies #conferències #llibres

Remco Torenbosch book promotion european bleu

L'artista Remco Torenbosch presenta llibre a la Fundació Antoni Tàpies
Dimarts 18 de març 2014, a les 17.30 h.
Biblioteca de la Fundació Antoni Tàpies

Presentació del llibre European contextualising in analytical sociology and ethnographical representation on history and present, a càrrec de Max Andrews (Latitudes) i Remco Torenbosch.

Remco Torenbosch presenta la seva publicació que inclou la investigació per a la seva obra exposada al Prix de Rome. Amb contribucions de Charles Esche, Mihnea Mircan i el Consell d’Europa a Estrasburg. Publicat per Black Dog, Londres, 2014.

Originalment concebuda pel Consell d’Europa, el disseny de la bandera va ser adoptat per la Unió Europea l’any 1985, quan encara s’anomenava Comunitat Econòmica Europea. Dissenyat per Arsène Heitz, un dibuixant francès del Consell d’Europa, i Paul Levy, un jueu belga supervivent de l’Holocaust que va treballar durant molts anys com a Director d’Informació del Consell, el model va ser presentat al Consell d’Europa l’any 1955, a la seva seu a Estrasburg, ciutat natal de Heitz. 

Aquesta publicació recull els documents, les propostes de disseny i les comunicacions escrites entre Heitz, Levy i altres col·laboradors que van participar en la complexa labor diplomàtica d’un moment vexil·lòlogic icònic. Com a part de la investigació del llibre es va compilar una col·lecció de monocroms de tela teixida per teixidors dels 28 estats membres de la UE en el color base de la bandera. 

Aquests monocroms es converteixen en si mateixos en un mapa del canvi socioeconòmic de les comunitats membres de la UE, una encarnació de les desapareixents indústries tèxtils d’Europa. Per contra, el blau d’aquests monocroms pot ser vist com una representació física de la tradició modernista de la UE, unes lleis de puresa, un anhel de transcendència i una creença optimista en el potencial utòpic. Aquesta publicació s’edita en col·laboració amb De Appel Artcenter, Amsterdam, i rep el suport del Mondrian Fund, Amsterdam.

La presentació té lloc en ocasió de la mostra European Contextualisation de Remco Torenbosch (1982, Assen, Països Baixos), dins del cicle expositiu The Story Behind, comissariat per Direlia Lazo, i organitzat per NoguerasBlanchard, Barcelona.

Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona

Entrades populars