Torna el Festival MECAL de Barcelona, amb Curtmetratges i Animació #ca #fires

Mecal, XVI Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, dedicarà el seu segon cap de setmana a l'Animació, gènere que va passar a tenir una secció pròpia l'any passat i que cada vegada té més pes en el curtmetratge.

Del dijous 13 al diumenge 16 de març, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acollirà les projeccions de les diferents sessions de la secció oficial d'Animació, en la qual participen curtmetratges com But milk is important, un curt noruec, guanyador de més de 10 premis en diferents festivals incloent el del Premi del Públic del Festival Internacional d'Animació d'Ottawa, i I am Tom Moody, un curtmetratge anglès nominat als premis BAFTA d'aquest any.

Com a novetat, el Festival ha organitzat per primera vegada un Workshop d'animació, que tindrà lloc el dissabte 15 en el CCCB. El taller estarà dirigit per Hisko Hulsing, director del curtmetratge Junkyard guanyador del Premi FX Animació del festival MECAL del passat any.

Durant el segon cap de setmana de març, MECAL ha programat, a més, diverses conferències i master class que tindran lloc a l'Arts Santa Mònica i al CCCB. El dijous 13 de març, la plataforma Verkami oferirà una conferència sobre Crowdfunding, una forma de micro-mecenatge anònim en alça en els últims anys. D'altra banda, el dissabte 15 el director holandès Rosto realitzarà una conferència sobre l'animació al cinema. A més es podrà gaudir d'algunes de les seves creacions audiovisuals, entre elles el seu curtmetratge Jona/Tomberry, guanyador del Premio Canal + en el Festival de Cinema de Cannes de 2005.

L'animació és l'estrella d'aquest cap de setmana, per això es realitzaran dos Master Class sobre aquesta forma de creació. Una d'elles serà el divendres 14 de la mà de l'Escola 9Zeros, i la segona tindrà lloc el diumenge 16 i la conduirà l'anglès Phil Mulloy, director de més de 30 pel·lícules d'animació en les quals bolca la seva forma satírica i grotesca de l'ésser humà.

Poden trobar més informació en la nostra web www.mecalbcn.org

MECAL 
Barcelona International Short Film and Animation Film Festival
C/ Clot 46 2º 2ª
Barcelona, 08018

Entrades populars