'Desapariciones' de Irma Álvarez-Laviada a la Galeria Sicartde Vilafranca #exposicions #ca



IRMA ÁLVAREZ-LAVIADA. S.T. 2014. Pintura industrial sobre embalaje. 190x195 cm.

IRMA ÁLVAREZ-LAVIADA. Desapariciones.
Del 5 d’abril al 17 de maig de 2014.

Inauguració, dissabte 5 d’abril a les 7 de la tarda amb la presència de l'artista.

Desapariciones es la primera exposició individual de l’artista IRMA ÁLVAREZ-LAVIADA  (Gijón, Asturias, 1978) a la Galeria Sicart. 

El fet que una cosa desaparegui en una altra és una forma de metamorfosi ( ... ) un encadenament de formes, unes en les altres, en el qual cadascuna ha de desaparèixer, on tot implica la seva pròpia desaparició.

J. Baudrillard.

Desaparicions parteix del concepte del buit com a negació de l'obra a partir del caràcter dels materials en relació a si mateixos. L'obra és fruit de l'experiència en l'espai de treball i tracta d'aprofundir en el concepte de buit en relació a la representació.

 El procés de treball consisteix a traslladar la preocupació (pràctica, rutina, dinàmica...) pictòrica als elements residuals de la pintura. Un procés creatiu en el qual es pretén la desmaterialització de l'obra -sostraient l'obra en si- per fer, a continuació, una translació dels llenguatges artístics als materials d'embalatge que queden en els estudis després de la desaparició de les obres. Desaparicions tracta d'unir dues idees: un relat sobre l'absència que es constitueixi al seu torn en la memòria d'un buit.

 Les obres realitzades integren una proposta artística on els llenguatges que vinc desenvolupant fins a aquest moment, que sempre han girat al voltant del concepte de buit i la seva relació amb disciplines com la pintura, l'arquitectura o la fotografia, s'independitzen dels suports tradicionals per buscar una relació d'inversió amb els materials. D'aquesta manera, la utilització de materials d'embalatge, en correspondència amb la pintura, remeten a l'absència, proporcionant amb això la creació d’"escenaris de producció" que apel·len a una obra que no n'hi ha.


 Irma Álvarez – Laviada

Galeria Sicart
C/ de la Font, 44
Vilafranca del Penedès
08720 (Barcelona)

Entrades populars