L'escriptor francès Michel Butor visita Barcelona i parlarà sobre la seva relació amb Antoni Tàpies #conferències #ca




Michel Butor à l'auditorium du Petit Palais, à Paris, rencontre organisée par la Maison des Écrivains © Florence Trocmé, 12 novembre 2009

Dimarts 29 d'abril de 2014, a les 19.00 h
Michel Butor en diàleg amb l'obra d'Antoni Tàpies
Conferència. Entrada lliure.

Fundació Antoni Tàpies | Barcelona

L'any 1981 Michel Butor i Antoni Tàpies van endegar un projecte de llibre de bibliòfil que, sota el títol d'Alphabet neuf, comprenia una sèrie de textos de Butor i 38 dibuixos sobre paper d'estrassa de Tàpies. Finalment, però, el projecte va quedar inacabat, tot i que es conserven la majoria dels textos de Butor i tots els dibuixos de Tàpies. Michel Butor rememorarà les circumstàncies d'aquesta col·laboració. 

Michel Butor (1926, Mons-en-Baroeul) és novel·lista, assagista i poeta francès. Considerat per alguns com un dels exponents del nouveau roman, després d'una primera novel·la experimental, Passage de Milan (1954), es va guanyar el reconeixement de la crítica amb L'Emploi du temps (1956). Amb la tercera novel·la, La Modification (1957), va guanyar el Prix Théophraste Renaudot. També és autor de nombrosos assaigs i poemaris, i ha col·laborat amb diversos artistes en la realització de llibres de bibliòfil.

Fundació Antoni Tàpie
Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona
http://fundaciotapies.org

També Recomanem: 

- Divendres 25 d'abril de 2014, a les 19.00 h.

Presentació del llibre de Michel Butor (textos) i Martí Pey (il·lustracions) Petit musée de l'horizontale, avec quatre galeries : antiquité, renaissance, classique et moderne : entrecoupées de prélude, amuse-gueules, interlude, aperitif et postlude (2013), a càrrec dels autors.

Lloc: llibreria Jaimes , c/València, 318, 08009 Barcelona.

- Dissabte 26 d'abril de 2014, a les 19.00 h, 

Presentació del llibre de Michel Butor (textos) i Martí Pey (il·lustracions) Petit musée de l'horizontale a càrrec dels autors. Projecció de la pel·lícula: BUTOR-PEY, de Jacques de Chavingy. Audició de Sobre l'estor japonès. Música de Xavier de Palau.

Lloc: Sala Bernat Martorell de Can Ramis, Plaça de l'Ajuntament, 08470, Sant Celoni.

Aquestes activitats compten amb la col·laboració de l'Institut Francès de Barcelona. 

Entrades populars