Taller d´àlbum il·lustrat "de la A a la Z" #tallers




















¿Fa temps que vols fer un àlbum il·lustrat i mai trobes el temps per posar´t-hi? ¿T´agradaría escriure els teus propis contes? ¿Voldríes tenir un projecte acabat per ensenyar als editors o enviar a algun concurs?

Tornem a proposar, un any més, “de la A a la Z”, un taller dirigit tant a persones que ja hagin participat en els nostres cursos com a aquells que encara no heu compartit aquesta experiència. És a dir, a tots aquells que tingueu ganes de trobar la vostra capacitat creativa –tant en l´escriptura com en el dibuix- i de celebrar aquesta trobada. Durant 14 classes de 3 hores es treballarà la creació integral d´un àlbum il·lustrat. Un projecte d´autor realitzat de cap a peus –de la A a la Z- per cada alumne. Això implica també, naturalment, la creació de l´història. 

La A, el principi, la història per guiar-nos en el primer pas –la història, el text o fins i tot la història sense text si és un llibre “mut”- comptarem amb el reconegut escriptor i guionista Jorge Zentner. A les primers 6 classes -18 hores- en Jorge dirigirà la feina sobre aquest aspect de la creativitat, concebuda no com a concepte teòric sino com a capacitat que tots tenim i que podem desenvolupar a la pràctica.

Comprobarem que podem aprendre a tenir una actitut que ens permèti expresar el nostre potencial creatiu. S´abordarà –treballant, inventant, explicant histories, buscant en nosaltres mateixos les fonts de tot relat- els següents grans temes: 

- Reconeixement del pròpi potencial creatiu.
- Creativitat productiva.
- Confiança en la capacitat de fer. 
- Enginy, gèni i humilitat.
- Ser en el fer 
- Fluidesa i bloqueig
- Formar-se i crer sol, formar-se I crear amb els alters
- El treball a partir de les idees
- El treball a partir de les emocions
- Fer (escriure, pintar, dibuixar…etc) per a sí mateix o com a comunicacó amb els altres

De B a Z, l´il·lustració

A l´itineràri, que passa per les lletres restants d´aquest abecedari –l´imatge, l´il·lustració-, guiarem la Rebeca i la Mariona, aturant-nos en totes i cadascuna de les estacions que composen un àlbum. Passarem per totes les etàpes pròpies del desenvolupament d´un llibre. En els aspectes més tècnics: story board, construcció de personatges, espais, punts de vista, seqüència i narració, color…Des de el que no es veu – però que és tant important com la part tècnica-: el treball amb les emocions en relació als personatges, al color, la tension, la sinèrgia, el ple i el buit, etc...

El resultat final d´aquest taller serà, per a cada participant, un llibre creat de la A a la Z. Un àlbum d´autor “presentable” a possibles concursos o editors.

- Dates i horàris: Tots els dilluns i dimecres de 17h a 20h. En total 14 classes de 3 hores cadascuna (42 hores)

Dies 9, 11, 16, 18, 23 i 25 de juny amb Jorge Zentner

Dies 7, 9, 14, 16, 21, 23, 28 i 30 de juliol amb Rebeca Luciani i Mariona Cabassa

- Cost del taller: 420€ (dels quals es pagarà el 50% en el moment de l´inscripció i el 50% el día 9 de juliol al inici del taller). 

- Lloc: A Barcelona. Espai per confirmar (us ho comunicarem al finalitzar les inscripcions per a poder escollir l´espai de treball en funció del tamany i les necessitats del grup).

Informació i inscripcions: 
Fins el divendres 30 de maig escribint a estelugar@hotmail.com
Els amics d'Art Neutre tindran un llibre de regal.

*Màxim 20 participants.
Més informació: ww.marionacabassa.es

Entrades populars