El paisatge dels genis




4 genis, un paisatge

El Paisatge dels Genis és una iniciativa per la creació i desenvolupament d'una oferta turística basada en la vinculació de quatre artistes universals amb quatre municipis de les comarques de Tarragona on van passar llargues temporades de la seva vida.

Es tracta d'Antoni Gaudí a Reus, Joan Miró a Mont-roig del Camp, Pau Casals al Vendrell i Pablo Picasso a Horta de Sant Joan.

Aquest paisatge de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre va marcar i inspirar aquests Genis en les seves vessants personals i artístiques, mitjançant l'entorn físic, social i cultural. I és el que permet la creació de relats conjunts basats en el temps i els espais dels Genis, i els seus valors personals.

La iniciativa El Paisatge dels Genis proposa una ruta que aporta les claus per a la interpretació de les obres d'aquests personatges en les seves disciplines artístiques -la pintura, l'arquitectura o la música- i dels valors que transmeten i comparteixen aquestes mateixes obres: la Pau, la Universalitat d'allò local, la Transcendència, el Treball i la Innovació.

A més, El Paisatge dels Genis és un concepte paraigües sobre el que pivota aquesta oferta de turisme cultural la qual permet integrar altres elements del territori –com la natura, el mar, el camp, els oficis, els fruits de la terra, les tradicions, el caràcter dels pobles,...- que configuren el contingut de l'experiència turística convertint-la en un descobriment individual.

En definitiva, El Paisatge dels Genis és una proposta que contribuieix a desvetllar per què aquest territori ha marcat tant l'obra de quatre Genis universals en un espai i un temps molt proper.

Per a més informació:

#patrimoni #familiar #ca

Entrades populars