'Epíleg. The Book Lovers' a Fabra i Coats

La preparació de la novel·la
19.07 - 31.08.2014

Artistes participants:
TOM PHILLIPS / ALEXANDRE SINGH / CALLY SPOONER

Novel·les d’artista de:
AA BRONSON / JAKE CHAPMAN / KEREN CYTTER / SALVADOR DALÍ / TIM ETCHELLS MATIAS FALDBAKKEN / LIAM GILLICK / GOLDIN+SENNEBY / RODNEY GRAHAM / RENÉE GREEN THERESA HAK KYUNG CHA / PABLO HELGUERA / STEWART HOME / ISIDORE ISOU / PIERRE KLOSSOWSKI JOSEPH KOSUTH / YAYOI KUSAMA / JANA LEO / JILL MAGID / TOM MCCARTHY / BRIAN O’DOHERTY MAI-THU PERRET / FRANCIS PICABIA / RICHARD PRINCE / STUART RINGHOLT / ROEE ROSEN LINDSAY SEERS / ALEXANDRE SINGH / OSCAR TUAZON / ANDY WARHOL i molts altres

Comissaris: DAVID MAROTO i JOANNA ZIELINSKA

Després de quatre exposicions centrades en l’anàlisi de possibles formes d’escriptura en l’art contemporani —un pròleg i tres capítols dedicats a diversos registres textuals: la crònica, la ficció i el manifest—, El text: principis i sortides tanca la seva programació amb un epíleg.
Amb el projecte The Book Lovers, David Maroto i Joanna Zielinska porten diversos anys investigant i recuperant novel·les escrites per artistes, des de referències clàssiques del segle xx a escrits de ficció d’artistes actuals. Un arxiu en expansió que comprèn ja més de 200 títols (el text com a principi) i que en aquest cas, a més a més, complementen amb tres propostes expositives (el text com a sortida) que fan derivar la construcció narrativa en altres formats de presentació del relat. D’una banda, el treball performatiu de Cally Spooner (Ascot, Regne Unit, 1983); de l’altra, les videoinstal·lacions d’Alexander Singh (Bordeus, França, 1980); i finalment, l’obra gràfica de Tom Phillips (Londres, Regne Unit, 1937).

Com a part final d’un llibre, l’epíleg és un exercici de síntesi en què es pot constatar i revisar els arguments i les conclusions fonamentals del llibre. A tall de tancament d’un any dedicat a les relacions entre art i literatura a través d’un intens programa d’exposicions i activitats, The Book Lovers. La preparació de la novel·la suposa per a nosaltres un comiat idoni. Un comiat literal, directe, llegit.
Des dels espais i els temps habituals en un centre d’art, El text: principis i sortides ens ha permès explorar els hàbits de consum literari i intentar adaptar certs ritmes propis de la lectura a l’experiència emocional de recórrer una exposició o participar en les seves activitats.

Fabra i Coats 
Centre d’Art Contemporani de Barcelona
c/ Sant Adrià, 20.
08030 Barcelona


Entrades populars