Juan Pablo Ordúñez a la Galeria Sicart de Vilafranca

JUAN PABLO ORDÚÑEZ / MAWATRES
POLS i FANG


 


JUAN PABLO ORDÚÑEZ-MAWATRES. Reunión. 2014. Fotografía intervenida. 100 x 60 cm. Ed. 6


Del 28 d'agost al 4 octubre 2014.
Inauguració, dijous 28 d'agost a partir de les 7 de la tarda.

POLS i FANG és el títol de la mostra, que fa referència a alguns dels processos de treball que han estat utilitzats per l'elaboració dels últims projectes. La pols del fitxer enfront del fang de la memòria. La pols de les prestatgeries, llibres i plànols enfront del fang del camí, el caminar, tacar-se i passar fred a les mans.

"Sant Romà de Sau" és un projecte desenvolupat entre 2013 i 2014 en el qual es planteja una recuperació del traçat urbanístic a través de la memòria. Obviant l'arxiu com a lloc de recerca, en aquest cas, es dóna valor als records i els matisos incerts de la memòria per buscar dades d'un passat negat i un context desaparegut. Aquest projecte es desenvolupa en el context del pantà de Sau. D'altra banda, es presenta per primera vegada una sèrie de dibuixos creats per a tal ocasió. Aquests dibuixos, fets amb ciment, pertanyen a una sèrie més gran que actualment s'està desenvolupant en els quals s'inclouen els dedicats a Vilafranca del Penedès.

L'exposició es compon de vídeos que documenten accions realitzades al pantà de Sau, així com fotografies intervingudes on apareixen nous continguts oblidats per les imatges, instal·lacions específiques en la mostra de les galeries, dibuixos i una publicació.

Aquesta publicació, se centra en aquest gest de trobar dos pobles germans, Sant Romà de Sau i Sant Romà de Sau, dos pobles que es miren, i que són un fet del nostre passat recent. Un passat que construeix dos pobles sense ús. Pel ofegament d'un, i l'abandó de l'altre.

Juan Pablo Ordúñez / Mawatres es va llicenciar en BBAA a la Facultat del País Basc (2010) on va continuar amb les seves investigacions sobre la capacitat de reconvertir un context per la intervenció artística. Actualment és professor convidat en el Màster d'art tecnològic i performatiu d'aquesta universitat. Ha estat becat a la Fundación BilbaoArte (2013 i 2014), en el MA Studio de Beijing, Xina (2011), entre d'altres. El seu treball s'ha mostrat de forma col·lectiva al MUSAC de Lleó (2012), al Museu Guggenheim de Bilbao (2013), en Photo ALC Alacant (2014) i JustMad (2014) entre d'altres.

De manera individual, els seus treballs s'han mostrat a la Fundación BilbaoArte (2014), MA Studio de Beijing (2011) o el Centre Cultural Montehermoso de Vitòria (2009).

Actualment prepara treballs per a les fires SWAB de Barcelona i SUMMA de Madrid, per al Centre ACVic de Vic, per a  l'espai Reflex de Donosti, i un projecte específic que a principis de 2015 es desenvoluparà al Japó.

GALERIA SICART

Carrer de la Font, 44
08720 VILAFRANCA DEL PENEDÈS (Barcelona)

galeriasicart@galeriasicart.com
www.galeriasicart.com

#exposicions #inauguracions #ca

Entrades populars