Pol Viladoms presenta 'Check in Tempelhof' a la Victor Lope Art Contemporani

Pol Viladoms | Check in Tempelhof
Del 16 de setembre al 14 d'octubre

Inauguració: DIMARTS 16 de setembre, a partir de les 19: 30h
Entrada lliure

El dia de la inauguració comptarem amb la presència de l'artista.

Check in Tempelhoff
"... The mother of all airports" Norman Foster

L'aeroport més gran de Berlín es troba al bell mig de la ciutat. Una construcció d'escala colossal definida a partir de línies pures, bàsiques i essencials, amb un estricte sentit de forma i funció. Un quadrant d'una milla i de planta simètrica que va jugar un paper crucial durant la guerra freda. Gràcies a la seva ubicació de centralitat va ser clau en el subministrament d'aliments durant el bloqueig de Berlín, tot i que, irònicament, anys més tard va ser aquest factor el que el va condemnar a tancar les seves portes al quedar obsolet.

La corba llegendària que imita les ales obertes d'un àguila, símbol de les forces aèries alemanyes, ha sobreviscut al temps. La cultura i els sentiments d'un poble i una època envolten l'edifici, deixant una empremta palpable en l'atmosfera de tot l'espai.

Símbol de poder del nazisme, l'edifici, estrany i sinistre, és una fantasma que molts voldrien veure desaparèixer. Memòria de sang i dolor, empremta d'uns fets encara massa recents, sobresurt per la seva bellesa en el seu disseny.

Construït segons una de les bases de l'arquitectura nazi, la teoria del valor de les ruines (ruinenwerttheorie, 1934), l'edifici es va dissenyar utilitzant materials de construcció duradors i aplicant determinats principis de física estàtica que, segons paraules d'Albert Speer, fins i tot en un estat d'abandonament i decadència, i després de milers d'anys, les seves restes romandrien en peu fent veure ruïnes romanes. Un edifici pensat per a l'eternitat.

Aquest gegant de pedra calcària i marbre travertí amb el pas del temps ha quedat desplaçat, desubicat enmig de la ciutat i vida moderna dels berlinesos. Un espai carregat d'història amb un futur incert, una herència maleïda i silenciosa ancorada en un període tenebrós. L'àguila ja no vola i el cicle es tanca. El destí de Tempelhof està obert.

Gallery Victor Lope Art Contemporani
C / Aribau 75-08.036 - Barcelona 
http://www.victorlope.com

Entrades populars