Vuitanta artistes dediquen una obra a favor del Dret a Decidir #9n2014 #ca #ArtVeuiVot



80 artistes catalans han creat i cedit una obra a l'exposició-campanya #ArtVeuiVot . Pintors, dissenyadors, fotògrafs i artistes plàstics han fet la seva interpretació de la idea 'dret a decidir' i l'han plasmat en uns cartells que ara l'entitat impulsora, El Clauer –que agrupa 16 entitats com l'Assemblea, Òmnium o la CAL–, pretén convertir en imatges virals.

Els 80 cartells s'exposen al Museu d'Història de Catalunya des d'aquest dimarts i fins el 2 de novembre. Després la mostra girarà pel país, però les obres també estan a disposició de la gent i dels ajuntaments que han donat suport a la consulta per a què els utilitzin lliurement.

Els artistes han fet interpretacions molt diverses. Mariscal ha dibuixat 'Dret a decidir' amb línies fluorescents sobre negre; Mestres Quadreny ha dibuixat dos grans pentagrames amb dos si; Antoni Llena ha optat per una visió eròtica del fet de votar, amb una sobre que s'introdueix en una ranura vermella; l'humorista gràfic Manel Fontdevila ha optat per elevar una urna per sobre la gent; Perejaume o Carles Hac Mor hi escriuen poemes; d'altres opten per imatges més poètiques i críptiques.

Pilar Parcerissas i Ignasi Domènech són els coordinadors d'aquesta iniciativa que vol crear "imatges que siguin icones històriques de quan el poble de Catalunya lluitava pel dret a decidir", ha explicat Xavier Vinyals, president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes.

Podeu veure les obres a:

Entrades populars