Creative Connections: La Fundació Tàpies analitza la relació entre l’art contemporani i els entorns educatius


Divendres 14 i dissabte 15 de novembre de 2014


Creative Connections | Fundació Antoni Tàpies

Coneixement i saber des de l'art contemporani en entorns educatius.

En els tres últims anys 24 escoles (12 de primària, 12 de secundària) de sis països europeus (Finlàndia, Anglaterra, Irlanda, Portugal, República Txeca i Catalunya), han portat a terme el projecte Creative Connections. Els participants han indagat sobre com les relacions pedagògiques vinculades a produccions d'artistes contemporanis contribueixen a l'autoria dels joves i del professorat, l'intercanvi entre escoles, l'aprenentatge mitjançant la indagació i la consideració de l'art contemporani com a facilitador d'espais de subjectivitat, reflexió, crítica i visibilitat.

En el marc d'aquest projecte convidem a docents, educadors de museus, i persones interessades a compartir i debatre propostes en les quals l'art contemporani contribueix a promoure experiències de coneixement i saber.

PROGRAMA

Divendres, 14 de novembre

17.00 h: Introducció: Què podem aprendre els educadors dels artistes contemporanis? Fernando Hernández-Hernández. Projecte Creative Connections.

17.20 h: Now we must make Europeans? The complex nature of creating identities. Mary Richardson Roehampton University, Anglaterra. Coordinadora de Creative Connections.

18.15 h: L'art contemporani als centres educatius: Com promoure coneixement i quines transformacions tenen lloc a través de projectes d'art contemporani. Presentacions i discussió. Em moro d'avorriment.Jordi Macián. Col·legi MM. Concepcionistes de Barcelona.

19.00 h: Compartir l'aula de plàstica amb artistes contemporanis. Aprendre plantejaments i processos de creació, valorant l'art com a mitjà de comunicació i experiència de vida. Eloïsa Valero Antón. IES Tarragona.

19.45 h: Projectes artístics en relació amb l'art contemporani: Repensar l'educació secundària des de les arts. Fanny Figueras, Francesc Casabello i Paco Rico. IES Broggi. Barcelona.


Dissabte, 15 de novembre

9.30 h: Síntesi del primer dia.

10.00 h: L'art contemporani: Sinergies entre les institucions culturals i les institucions de formació. Com promoure coneixement i quines transformacions tenen lloc a través dels projectes d'art contemporani.Presentacions i discussió. L'art contemporani com a generador de projectes a la formació inicial de mestres. Elena Ayuso, La Panera, Centre d'art contemporani, Lleida & Glòria Jové, Facultat d'Educació, Universitat de Lleida.

10.45 h: Art contemporani i educació: Cap a formes possibles de ser.Albert Macaia Ruiz. Facultat d'Educació. Universitat Rovira i Virgili. Tarragona.

11.30 h: Descans.

12.00 h: Héroes, vilanos y otras inquietudes - un proyecto de construcción de miradas identitarias a partir del arte contemporâneo.Susana Gomes da Silva. Centro de Arte Moderna – Fundação Calouste Gulbenkian. Portugal.

12.45 h: Aprendre de les veus dels alumnes. Carmela Márquez. Projecte Creative Connections.

13.15 h: Debat final i conclusions. Fernando Hernández-Hernández, Projecte Creative Connections.

Inscripció: http://som.esbrina.eu/creative-connections/

Organitzen: Creative Connections, Esbrina i REUNI+D.
Amb la col·laboració de: Fundació Antoni Tàpies, Lifelong Learning Programme i Posgrau Arts i Educació de la Universitat de Barcelona.

Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona, Catalunya


#familia #educació #museus #conferències #tallers #ca

Entrades populars