'Ricard Terré (1928-2009).La meva fotografia' a La Sala de Vilanova



RICARD TERRÉ (1928-2009).LA MEVA FOTOGRAFIA
Sala de les Voltes

Del 14 de novembre de 2014 al 4 de gener de 2015.

L'exposició presenta l'obra d'aquest autor cabdal de la fotografia catalana per primera vegada a Vilanova i la Geltrú i està comissariada per Laura Terré, investigadora, crítica fotogràfica i filla de l'autor . Una mostra antològica formada per una vuitantena de fotografies al voltant dels món dels nens i de la seva mirada particular, una temàtica que Ricard Terré sovintejava molt al llarga de la seva carrera. Com a  material complementaria es podrà veure el documental Ricard Terré. La voz de la imagen, produït pel ministeri d'Educació, Cultura i Esport d'Espanya.

Ricard Terré ( 5 de juliol de 1928, Sant Boi de Llobregat – 29 d'octubre de 2009, Vigo)
Va cursar estudis a l'Escola d'Alts Estudis Mercantils de Barcelona. S'inicià en el món de l'art com a pintor i caricaturista i no començà a practicar la fotografia fins a l'any 1955 quan va entrà en contacte amb els membres de l'Agrupció Fotogràfica de Catalunya. Amb Ramon Masats i Xavier Miserachs  portà a terme la primera exposició fotogràfica l'any 1957. L'any 1958 s'integrà en el grup Afal (Agrupació Fotogràfica d'Almeria) on passà a formar part del comitè directiu i participà en totes les seves activitats.

A finals de la dècada dels 60 abandonà la pràctica de la fotografia. L'any 1982 reprèn la seva activitat com a fotògraf i participa en diverses exposicions individuals i col·lectives nacionals i internacionals.

Considerat com un dels fotògrafs més destacats de la seva generació, va revolucionar la fotografia documental per la seva  manera d'apropar-se als temes, intentava interferir en la realitat el menys possible. Interessat en el missatge a transmetre i no tant en la forma, buscava una visió humana a través dels sentiments.
L'any 2008 va rebre el premis Bartolomé Ros a la millor trajectòria fotogràfica, atorgat pel festival de fotografia PhotoEspaña.

Organitza: Centre d'Art Contemporani LA SALA

Activitats complementàries
La nostra fotografia. Taula rodona. Dijous 20 de novembre a les 19h.
Participen les fotògrafes Colita i Pilar Aymerich. Modera la taula Laura Terré. Amb l'assistència de Ricard Terré, fill del fotògraf.

Visita comentada a la mostra a càrrec de la comissària, Laura Terré.
Diumenge 14 de desembre a les 12h.

Visita comentada a la mostra.
Diumenge 4 de gener de 2015 a les 12h.

Més informació:

Entrades populars