'Quadrilàter. Tres assalts artístics' a la Fundació Setba de Barcelona


Quadrilàter        
                                                    
Del 5 de febrer al 2 d'abril de 2015
Inauguració: Dijous 5 de febrer a les 19:30h

Fotografia  i collage.

Brangulí, Col·lecció Merletti, Foto Ramblas, Kiko Navarro, Pérez de Rozas, Març Rabal i Jordi Sarrà.

Natura ésCultura · Projecte artístic a la natura, destinat persones que conviuen amb transtorns mentals.

La Fundació Setba s'endinsa en el món de la boxa amb la mostra Quadrilàter. Una exposició que se centra en la vessant artística i plàstica d'aquest esport, i que vol recuperar la memòria de dos llocs emblemàtics de la nostra ciutat ja desapareguts, l'estudi de fotografia FOTO RAMBLAS i la sala PRICE del carrer Floridablanca. L'exposició, que s'inaugura el proper 5 de febrer a les 19:30h, s'organitza en 3 assalts i es podrà veure fins al 2 d'abril de 2015.

1er ASSALT: Rabal vs Navarro

El juny de 2014 i coincidint amb l'apertura de la nova seu de la Fundació Setba a l'Eixample, Març Rabal i Kiko Navarro varen inaugurar un work in progress de l'exposició que ara es presenta a la galeria de la Plaça Reial. Un combat d'artistes que contraposa collage vs fotografia, color vs blanc i negre...

Rabal combina en els seus collages, fragments d'imatges de dansa amb fragments d'imatges de boxa, totes elles de principis del segle XX. Dues gestualitats aparentment oposades en unes imatges de paradoxal sintonia. Navarro presenta retrats, en intens blanc i negre, de boxejadors ja retirats, mostrant el pas del temps i les senyals de la boxa als seus rostres.

Un insòlit combat en nom de l'art.

VS.  

2on ASSALT: Foto Ramblas

Ubicat al número 35 de La Rambla, on ara es troba el Tablao Cordobés, aquest estudi i laboratori fotogràfic va retratar durant més de quatre dècades (1956 - 1998) artistes, vedettes i actrius del Paral·lel, a més dels boxejadors i lluitadors més cèlebres de l'època. El 2008, el fons de Foto Ramblas va formar part de la mostra "Street and Studio", organitzada per la galeria Tate Modern de Londres.

La Fundació Setba exposa algunes de les imatges que varen formar part d'aquesta mostra. Una selecció de retrats de boxejadors de l'època fetes per fotògrafs com Vives, Quimet, Rafael Muñoz, Alberto Fonollosa, Román i José María Cirés.  Moltes d'aquestes obres es retocaven o acolorien manualment.

3er ASSALT: Gran Price

El Price va consagrar-se durant els anys 40 com el nou escenari per a la boxa.  Però al llarg dels anys i les dècades, el Gran Price hi va acollir una varietat de propostes sorprenents, en un context històric complexe, des de misses o actes polítics, fins a convertir-se en l'escenari del Festival de Poesia Catalana de 1970.

Per aquesta mostra comptem amb un seguit de fotografies i documents de gran valor d'aquest mític espai.

Els beneficis d'aquesta exposició es destinaran a la propera edició del projecte Natura ésCultura.

Fundació Setba 
Pl. Reial 10, 1-2 
08002 Barcelona

Més informació: www.fundaciosetba.org

#ca #galeries #barcelona #exposicions #inauguracions

Entrades populars