Visita guiada de "Temps fugit" a la Canals-Galeria d'Art de Sant Cugat

25 de gener de 2015. A les 12.00 h.

Tempus fugit és una locució llatina que significa el temps s'escapa i que convida a no perdre-ho. És un tòpic literari sobre la brevetat de la vida. L'expressió apareix per primera vegada en el llibre III de les Geòrgiques, poema escrit pel poeta llatí Virgili. La frase exacta és «Sigueu fugit interea fugit irreparabile tempus», "Però mentrestant escapa, escapa irreparable el temps".

Aquesta frase llatina es troba sovint inscrita en els grans rellotges de pèndol. En alguns rellotges de sol pot trobar també aquesta frase completa: «Tempus fugit, sicut núvols, quasi naus, velut umbra», "El temps vola, com els núvols, com les naus, com les ombres".

La primera mostra de Canals-Galeria d'Art de l'any, vol ser una reflexió sobre el pas del temps i dels artistes que han passat per aquesta galeria durant els seus més de 40 anys d'existència.

A l'exposició es poden veure obres de diferents artistes, alguns reconeguts internacionalment com Picasso, altres més joves com Pladevall i altres que la galeria ha defensat i que formen part de les noves generacions de creadors, com Barnils, Belzunce, Colet, Canals ...

Aquesta és una mostra del pas del temps a través de l'art i les seves tendències, amb totes les connotacions polítiques i socials d'un final de segle XX i començament del nou segle XXI, i també és un recull d'obres de diferents autors, que durant els últims 40 anys s'han realitzat mostres individuals o col·lectives en aquest espai d'art: Manuel Aramendia, Daniel Argimon, Josep M. Avilés, Juan Carlos Balança, Carles Briega, Joaquim Budesca, Josep Canals Gual, Jaume Carbonell, Jordi Castillo, Neus Colet, Àlex de Fluvià, Domènec Fita, Pere Formiguera, Enric Giralt, Ramon Herreros, Conxa Ibáñez, Anna Miquel, Àlex Nogué, Pablo Ruiz Picasso, Enric Pladevall, MA Raventós, Amèlia Riera, Ferran Soriano, Josep Uclés, Vicençs Viaplana i Antoni Xaus.

És una mostra del pas del temps per un espai d'art.

CANALS GALERIA D'ART
Calle de La Creu, 16
08172 Sant Cugat -Barcelona
www.canals-art.com

#ca #santcugat #exposicions #visites #galeries

Entrades populars