Presentació de llibre al Museu d’Arqueologia de Catalunya: 'La necròpolis del Ravalet, Vilassar de Dalt'



Barcelona. Presentació de llibre al Museu d'Arqueologia de Catalunya: La necròpolis del Ravalet, Vilassar de Dalt.

Dimarts 17 a les 19:30 hores

Llibre: La necròpolis del Ravalet, Vilassar de Dalt. Excavació de dues sepultures neolítiques a Sant Genís de Vilassar a càrrec de Joaquim Folch i Torres (1914). 
Publicació facsímil de la memòria d'excavacions, amb una anàlisi revisada del jaciment.

Vilassar ha estat i és un poble amb un llegat arqueològic molt important, però la primera excavació d'un jaciment local té una data 1914 i un arqueòleg Joaquim Folch i Torres. Amb la voluntat de recuperar el diari de excabación de Folch i Torres, s'ha fet una reinterpretació del jaciment amb metodologia moderna, per tant, el resultat va més enllà del que seria un facsímil. Dimarts presentarem aquest interessant llibre, en el curs de l'acte, Araceli Martín i Quim Folch parlaran de la relectura d'aquesta memòria, 100 anys després, i de la figura de J. Folch i Torres com a arqueòleg, un aspecte que havia romàs a l'oblit fins fa molt poc. El llibre es podrà adquirir el dia de la presentació.

Museu d'Arqueologia de Catalunya Barcelona
Passeig de Santa Madrona 39-41
08038 Barcelona

Més informació: http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/informatiumuseus/2015/03/17/barcelona-presentacio-de-llibre-al-museu-darqueologia-de-catalunya/

#història #patrimoni #ca #catalunya #llibres

Entrades populars