Clam davant el Consolat de Mar en defensa de la TV en català a les Balears #ésPalma #ésMaó

11512

Quan eren les dotze en punt, al voltant de 1000 persones, moltes d'elles joves i nins acompanyats dels seus pares, ja s'havien congregat davant el Consolat de Mar per participar de l'acte de protesta per l'eliminació del Canal 33, el Súper 3 i el 3/24 de la graella de televisió a les Balears. Quan Jaume Mateu ha començat el seu discurs quan ja passaven gairebé vint minuts de les dotze, encara continuava arribant gent que se sumava a la concentració.

L'acte convocat per l'Obra Cultural Balear (OCB) sota el lema 'Per la lliure elecció de llengua. Volem veure 3/34, K3/33', ha resultat un èxit de participació. La ciutadania ha respost en massa a la crida –que ha estat molt important a les xarxes socials– i s'ha concentrat davant la seu de la Presidència del Govern de les Illes Balears.

En un ambient festiu i marcat per les cançons de sèries del canal infantil Súper 3, el president de l'OCB, Jaume Mateu, ha pronunciat un discurs emotiu, en el qual ha acusat directament el Govern de voler la nostra cultura «pobre, afeblida i socialment trencada».

Mateu ha recordat que el Govern Bauzà, des de l'octubre de l'any passat, «coneix la proposta de l'Obra Cultural Balear, tècnicament possible, de passar els dos canals d'IB3 als múltiplex insulars per no prescindir del K3/33 i del 3/24».

Molts polítics de l'oposició han volgut donar suport a la concentració. Així, s'ha pogut veure Alberto Jarabo (Podem), Antoni Noguera, David Abril i Miquel Àngel Mas (MÉS), Josep Melià i Antoni Fuster (El PI), Bel Oliver, Susanna Moll i Cosme Bonet (PSIB) i Manel Carmona (Esquerra Unida), entre d'altres.


#ca #llengua #balears #catalunya #patrimoni

Entrades populars