Catalunya i onze comunitats més per no aplicaran la llei Wert #Wertgonya



La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha explicat aquest dilluns que treballa amb 11 comunitats autònomes més per consensuar un text amb una proposta sobre com aplicar la llei orgànica per a la reforma de la qualitat educativa (Lomce) el pròxim curs. "Tenim una proposta de treball que volem presentar conjuntament sobre qüestions bàsiques amb vista al pròxim curs", ha assegurat Rigau en roda de premsa.

La consellera ha evitat donar detalls sobre el document però ha deixat entreveure que l'objectiu és minimitzar la Lomce que el curs que ve s'estendrà a tota la primària, 1r i 3r d'ESO i 1r de Batxillerat. Rigau ha assegurat que el nou ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, que substitueix José Ignacio Wert, s'ha mostrat favorable a reunir-se amb aquests governs autonòmics no governats pel PP: "El ministre ha dit que té ganes de tenir aquest contacte".

També ha avançat que si no es produeix la reunió, aquest grup de comunitats enviaran igualment el document al ministeri abans d'anar-se'n de vacances per "deixar els deures posats, en el bon sentit de la paraula", amb vista al començament de curs escolar al setembre.

Les comunitats amb les quals Catalunya treballa de manera "coordinada" són Aragó, Astúries, País Basc, Andalusia, Castella-la Manxa, Cantàbria, Comunitat Valenciana, Illes Balears, Extremadura, Canàries i Navarra.

http://www.ara.cat/societat/Front-Catalunya-comunitats-minimitzar-Wert_0_1393060835.html

#ca #patrimoni #catalunya

Entrades populars