Quim Torra, nou president d'Òmnium Cultural



L'advocat, escriptor i editor Quim Torra ha estat designat nou president d'Òmnium Cultural aquest vespre en una reunió de la junta directiva de l'entitat. Torra substitueix Muriel Casals, que va presentar la dimissió després d'haver acceptat anar de número tres a les llista Junts pel Sí a les eleccions del 27 de setembre. Torra assumeix la presidència fins el desembre d'enguany, quan es convocaran les eleccions per escollir un president pels pròxims anys.

Carta de Quim Torra als socis

«Estimats socis i amics,

Tenim la sort de viure, col·lectivament, un moment d'il·lusió i d'esperança com feia segles que el nostre país no vivia. 'Pensem que el projecte polític de la independència de Catalunya en el marc europeu és avui l'únic capaç de fer de palanca a l'ambició d'un país. Un projecte que ens ha de permetre treballar de veritat per la igualtat d'oportunitats dels ciutadans, i que ha de garantir drets bàsics com l'educació, la sanitat, l'habitatge digne o el treball. Per a nosaltres, voler un estat propi és voler un país socialment més just i pròsper. I, encara, n'estem convençuts, és també l'únic projecte per modelar una societat més creativa i avançada, que provoqui l'esclat d'energia que necessita la nostra cultura, que faci vibrar la corda que mou l'ànima d'una comunitat.' Són paraules de Muriel Casals dites a Santa Coloma de Gramenet l'octubre de 2012. És exactament això. I aquí estem i seguirem, aquí estem i seguirem a dos mesos de les eleccions plebiscitàries en les què decidirem el destí de Catalunya com a estat lliure entre els estats lliures del món.

Els companys de la Junta Nacional m'han fet confiança per, arran de la dimissió de la Muriel Casals per presentar-se a les eleccions, encapçalar aquesta entitat, fins que se celebrin les eleccions a la Presidència, abans que acabi aquest any. A Òmnium ens agrada votar i decidir i, per tant, després del 27S, votarem i decidirem entre tots el nou president o la nova presidenta de l'entitat, esteu-ne segurs. Tanmateix, també hem coincidit que el que ara ens toca és concentrar-nos en el fabulós objectiu que tenim al davant. El 27S és el referèndum que no vam poder fer. I el volem guanyar.

Crec no equivocar-me si afirmo que els 50.000 socis d'Òmnium vivim aquest moment amb una intensitat especial. I amb un somriure. Sabent que la resta de Catalunya ens vol veure al seu costat, compromesos amb ells, treballant colze a colze, mà a mà, per votar i decidir. Guanyem-nos el nostre futur. Hem de voler ser molts, hem de voler sentir-nos partícips del país que construïm junts, hem de voler saltar plegats els reptes que tenim al davant.

Tots som cridats a treballar i col·laborar allà on el país ens ho demani. La nostra presidenta fins el dia d'avui, Muriel Casals, ho farà des de la llista de 'Junts pel Sí'. Quin honor i quina alegria haver compartit amb ella tots aquests anys en què la nostra entitat ha doblat la seva dimensió i ha assolit una projecció pública com mai no l'havia tingut. Moltíssimes gràcies, Muriel, i moltíssima sort.

Moltíssimes gràcies també a tots els socis d'Òmnium que s'implicaran en alguna de les candidatures que defensen la independència del nostre país. A tots ells, molta sort i èxits.

I, finalment, us prego a tots que, en nom d'Òmnium, durant aquestes properes setmanes feu tot el que pugueu -com heu estat fent fins ara- per tal de convèncer deu, dotze, divuit, vint-i-cinc persones més que votin la independència de Catalunya amb nosaltres. Les nostres campanyes segueixen en marxa i tenim una Meridiana al davant per omplir. Fem-ho! Saber que tota la bona gent d'Òmnium treballarà sense descans per l'èxit del 27S és una enorme satisfacció. Moltes gràcies pel vostre esforç i compromís. Compteu amb mi per tot allò que us pugui ajudar. Parlo en nom de tots els companys de la Junta Nacional per dir-vos que tots nosaltres estem al vostre servei.

Abraçades,

Quim Torra»

Entrades populars