Mel Ramos, referent del Pop Art americà i fill adoptiu d’Horta de Sant Joan



Fa 43 anys que Mel Ramos i la seva dona Leta passen els estius i els mesos més càlids a Horta de Sant Joan (Terra Alta). Ramos, natural de Sacramento, a Califòrnia (Estat Units), és una de les figures més destacades del Pop Art americà, contemporani d'altres com Andy Warhol o Roy Lichtenstein i va descobrir Horta als anys setanta atret per la figura de Picasso. Ell i la seva dona Leta, que també és pintora però que ha estat sobretot la seva gran musa, rebran aquest dilluns un reconeixement per ser els grans "ambaixadors culturals i artístics" del poble d'Horta. Serà en l'acte del pregó de les festes majors aquest dilluns a la nit que se'ls lliurarà un diploma com a fills predilectes del municipi.

Va ser en el ple de l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan del passat dissabte que es va acordar per unanimitat nomenar fills adoptius del municipi els pintors Mel i Leta Ramos. Mel Ramos i la seva dona són naturals de Califòrnia, de Sacramento i Auburn, respectivament. L'any 1972 va descobrir Horta de Sant Joan atret a conèixer el municipi on Picasso "va canviar el món de l'art amb el cubisme". Des de llavors hi passa bona part del seu temps i hi troba una forta inspiració. Durant tots aquests anys han cultivat relacions d'amistat i veïnatge amb els habitants del municipi, integrant-se en la seva vida social i col·laborant de forma altruista en iniciatives de diferents àmbits municipals. Per primer cop l'estiu de 2013, es va poder veure la mostra Mel&Leta Ramos, amb diverses obres gràfiques i peces d'esmalt de l'artista i la seva dona, al Convent de Sant Salvador.

Com ha destacat la regidora de Cultura d'Horta de Sant Joan, Rosanna Rel, Mel i Leta Ramos han fet "d'ambaixadors artístics i culturals" del municipi per tot el món "sobretot per les galeries d'art d'Europa i Amèrica i a la casa que tenen al poble han acollit moltes personalitats del món artístic i cultural d'arreu del món". "S'han cultivat unes bones relacions de veïnatge i amistat amb els habitants i s'han guanyat l'estima de tothom", ha remarcat Rel. L'atorgament d'aquest títol honorífic no suposarà cap compensació econòmica per als pintors però sí que aquestes persones honorades rebin un tracte especial en el protocol del municipi. /acn

#artistes #catalunya #pintura 

Entrades populars