Darrers dies per gaudir de l'exposició 'Tàpies. Col·lecció d'artista'

L'exposició Tàpies Col·lecció d'artista de la Fundació Antoni Tàpies entra en els seus darrers dies. El proper 10 de gener de 2016 acabarà la mostra que, des del mes de juny, ofereix l'oportunitat de gaudir de la col·lecció privada d'obres d'art modern occidental que Antoni Tàpies va anar bastint al llarg de la seva vida. L'exposició, que ha format part de les celebracions del 25è aniversari del museu, també presenta una interessant selecció de pintures d'Antoni Tàpies, algunes inèdites i provinents de la col·lecció privada de l'artista català.

Entre 2014 i 2015, els hereus d'Antoni Tàpies (1923-2012) van cedir en dipòsit a la Fundació un conjunt de 230 obres que formen part d'aquella col·lecció. En gran mesura, aquesta cessió està composta per obres del mateix Tàpies del període comprès entre mitjan dècada de 1940 i ben avançada la dècada de 1980, i inclou una tria de 31 obres d'artistes del segle xx com ara Paul Klee, Joan Miró, Kurt Schwitters, Vassili Kandinski, Max Ernst, Marcel Duchamp, Franz Kline, Jackson Pollock, Jean Dubuffet, Willem de Kooning, Sam Francis i Robert Motherwell, entre d'altres. Aquest dipòsit passa a enriquir la Col·lecció de la Fundació, constituïda per gairebé 400 obres originals d'Antoni Tàpies entre pintures, escultures, objectes i dibuixos de tots els períodes de la seva producció artística, i per més de 1.500 estampes i llibres de bibliòfil, donats per Teresa i Antoni Tàpies a la Fundació.
 
El 28 de gener s'inicia l'exposició 'Documents d'acció'
 
D'altra banda, a partir del 28 de gener i fins el 22 de maig, s'iniciarà a la Fundació Antoni Tàpies l'exposició Documents d'acció. Obres de les col·leccions Denney i Cordier (1947-1965), una mostra que presenta una seixantena d'obres procedents de Les Abattoirs de Toulouse. El gruix de la tria es correspon amb el llegat de la Col·lecció Anthony Denney i es complementa amb dibuixos de la Col·lecció Daniel Cordier. Ambdues col·leccions són testimonis de l'emergència de l'art informel a finals de la dècada de 1940, així com de la seva ràpida comercialització i assimilació a una modernitat internacional. L'articulació d'un sistema ensems teòric i mercantil per part del crític d'art francès Michel Tapié va ajudar a popularitzar una pintura abstracta i matèrica que s'alineava amb l'explosió de l'expressionisme abstracte als Estats Units i amb les recerques del grup Gutai al Japó.
 
+ info: http://fundaciotapies.org/site/spip.php?rubrique1392 

 #museus #exposicions #agenda #catalunya #barcelona
 
 

 

Entrades populars