'Escolteu els prohibits' a Jiwar Barcelona



ESCOLTEU ELS PROHIBITS


Hauríem volgut parlar només de la primera col·laboració amb el PEN Català, d'Abazar Hamid i de com tants artistes es veuen obligats a fugir de l'extremisme i el fonamentalisme que no permet la lliure expressió, ni la ironia, ni la llibertat. Però mentre alguns pensàvem que aquest mal només el pateixen en altres indrets, on es parlen altres llengües i amb règims allunyats de la nostra "democràcia", resulta que dos pobres titellaires han estat sotmesos a la llei antiterrorista per uns putxinel·lis (guignol, Cachiporra, Punch and Judy). No en direm res més, només desolació i molta ràbia.

Abazar Hamid ha arribat a Jiwar en una primera col·laboració amb el PEN Català. El seu trajecte d'exili el va dur al Caire i d'allà a Noruega. El músic ha estat víctima de les seves pròpies cançons que reivindiquen la pau i l'entesa en un país on l'extremisme ha trencat de soca rel la capacitat de diàleg.

Dimarts, 16 de febrer 2016, 19h30-21h
Espai Jiwar. C. d'Astúries, 36, Pral.

Abazar Hamid "La meva història a través de les meves cançons"

Cal inscripció prèvia a jiwar@jiwarbarcelona.com

Aforament limitat.



PRIMERA COL·LABORACIÓ AMB EL CCCB

"Filosofia en un món en conflicte"
Dimecres 24 de febrer 2016. 18h30
CCCB C. Montalegre, 5, Espai MIRADOR

El filòsof Carlos Fraenkel serà presentat per Jiwar al CCCB, iniciant així una primera col·laboració amb el més reconegut espai de debat i reflexió del país.

"Quan va caure el mur de Berlín,  es va donar per descomptat que tots els països del món acabarien adoptant el model polític i l'estil de vida de les democràcies liberals occidentals. No ha estat així. Els indis iroquesos, els jueus hasídics, la comunitat islàmica a Indonèsia: Carlos Fraenkel visita comunitats polítiques i religioses que no encaixen dins els paràmetres seculars occidentals i hi estableix un diàleg amb l'ajuda de la filosofia. Sobre quina base compartida dialoguem amb les cultures diferents? En el marc de la presentació de 'Enseñar Platón en Palestina' (Ariel)"



EXPOSICIÓ 
"Després de la Colometa"
Inauguració dimecres dia 2 de març 2016.

La Violeta. C. Maspons, 6

Des de la primavera de 2010 el departament de Disseny i Il·lustració de l'Institut d'Arts ArtEZ Zwolle (Països Baixos) organitza un viatge d'estudis anual a Catalunya. Una part d'aquest viatge és una estada de tres dies a Gràcia. L'any passat, Jiwar va proposar als estudiants de tercer i quart any la lectura de La Plaça del Diamant de Mercè Rodoreda per tal de donar un altre marc a les seves recerques creatives. Van fer dibuixos i fotografies a partir del llibre i van recollir tot tipus de materials variats en relació amb la novel·la. Finalment, aquestes activitats han donat lloc a un conjunt de treballs diversos que s'exposaran a La Violeta. Cal tenir en compte que aquests treballs no són il·lustracions del llibre. Sobretot són adaptacions lliures i personals dels estudiants, fet que demostra que la temàtica proporcionada pel llibre encara és ben universal i d'actualitat.

www.jiwarbarcelona.com

#exposicions #inauguracions #barcelona #catalunya #agenda


Entrades populars