El Centre Cultural Terrassa exposa gravats de Braque, Calder, Chillida, Giacometti, Miró, Tàpies...

Dijous 10 de març de 2016 a les 16h va obrir l'exposició Impressions, una mostra de 42 gravats d'aquests reconeguts artistes contemporanis que, sense pertànyer a un mateix corrent artístic, tenen en comú el seu pas pels tallers d'impressió dels editors Maeght i la petjada que van deixar a la història del gravat i la litografia del segle XX. L'exposició es podrà veure a la Sala 3 fins al 28 de maig.

Valerio Adami, Georges Braque, Alexander Calder, Eduardo Chillida, Alberto Giacometti, Joan Miró, Saul Steinberg i Antoni Tàpies en un mateix espai a Terrassa. Una mostra fruit de l'ús dels tallers de reproducció d'imatges de Maeght com un banc de proves. Tots ells, van tenir a la seva disposició els últims avenços tecnològics, en convivència amb les tècniques més tradicionals d'estampació, donant una disparitat estètica de resultats en una ambient de llibertat i inspiració.

La mostra comprèn un total de 42 obres executades amb tècnica calcogràfica i litogràfica, entre les quals trobem aiguafort, aiguatinta, carborúndum, gofrat, litografia i serigrafia d'artistes com Valerio Adami (Bolonya, Itàlia, 1935), Georges Braque (Argenteuil, Val-d'Oise, França, 1882), Alexander Calder (Filadèlfia, Estats Units, 1898), Eduardo Chillida (Sant Sebastià/Donostia, 1924), Alberto Giacometti (Borgonovo, Suïssa, 1901), Joan Miró (Barcelona, 1893), Saul Steinberg (Râmnicu Sărat, Romania, 1913) i Antoni Tàpies (Barcelona, 1923). Aquesta exposició es complementa amb un conjunt de 3 escultures de Miró instal·lades a l'entrada i al vestíbul del Centre Cultural Terrassa.

L'exposició Impressions està organitzada conjuntament amb la Fundació Joan Miró, d'on provenen totes les obres. La col·lecció de gravats va ser una donació de la galeria Maeght, de París, a l'esmentada Fundació. Els artistes que trobem a la mostra, sense pertànyer a un mateix corrent artístic, tenen en comú el seu pas per aquests tallers d'impressió Maeght, punters en la seva època.

El gravat com a mitjà de creació artística

Des de la seva creació, el gravat havia estat utilitzat com a pur mitjà de reproducció d'imatges; permetent així l'obtenció de multiplicitat de còpies amb un baix cost. Al segle XX deixa d'ésser utilitzat com a pur mitjà de reproducció per a ser emprat com un mitjà autònom de creació artística, obrint una dimensió d'expressió nova que permetrà als artistes experimentar i explotar les seves possibilitats. Gràcies també a la investigació i als avenços tecnològics, altres tècniques com la litografia, la fotografia i el mitjans fotomecànics de reproducció, juntament amb la incorporació del carborúndum, el ventall de possibilitats d'expressió s'enriqueix.

Aquesta varietat de tècniques els permet obtenir multiplicitat de còpies d'un mateix exemplar i, en conseqüència, arribar a un públic més ampli amb una relativa simplicitat i rapidesa. Aquests factors donen un resultat amb una espontaneïtat, que li és inherent, de la qual també en deriva l'engrandiment dels formats.

Impressions

Adami, Braque, Calder, Chillida, Giacometti, Miró, Steinberg i Tàpies

Des del 10 de març al 28 de maig

Lloc: Sala 3 del Centre Cultural Terrassa. Rambla d'Ègara, 340

Horaris d'exposició: de dilluns a dissabte, de 16 a 21 h. Diumenges i festius obert els dies de funció.

http://www.fundacioct.cat/exposicio/impressions/

#exposicions #inauguracions #terrassa #catalunya #agenda #pintura #gravat #dibuix

Entrades populars