Foto Colectània | Jo volia ser fotògraf | #Barcelona

Jo volia ser fotògraf
Del 10 de octubre al 10 de desembre del 2016
Foto Colectània, Barcelona

A partir del 10 de octubre, presenten l'exposició "Jo volia ser fotògraf", coproduïda per la Fundació Banc Sabadell, que convida a la reflexió sobre el que significa avui dia ser fotògraf i el canvi d'estatut que es manifesta al voltant de la imatge en la creació contemporània.  Onze projectes seleccionats per les comissàries Fannie Escoulen i Anna Planas, que es mostren tant en paret com en format llibre, analitzen els canvis profunds que s'estan produint en la pròpia definició de l'acte fotogràfic.

Si les màquines poden produir imatges, quin és l'estatut del fotògraf avui, si ell ja no és l'autor? ¿ Encara es poden anomenar fotogràfics els projectes en què les imatges s'extrauen d'arxiu, d'internet, es manipulen fins a l'extrem, es creen a partir d'un impuls col·lectiu o es produeixen mitjançant noves tecnologies ? La diversitat de projectes inclosos a l'exposició ens mostra apropaments molt diferents, ja siguin polítics, poètics o extravagants, però que sempre reten homenatge a la fotografia, a la seva tècnica i a la seva estètica, mostrant-nos així els límits cada cop més oberts de la pròpia creació.  

Els i les autores participants són: Laurence Aëgerter, Antoine d'Agata , Roger Guaus, Mishka Henner, Sherrie Levine, Michael Mandiberg, Doug Rickard, Thomas Ruff, Oliver Sieber & Katja Stuke, Stéphanie Solinas i Jan Hofer & Severin Zaugg.

L'exposició està coproduïda per Foto Colectania i la Fundació Banc Sabadell, un dels col·laboradors principals de Foto Colectania i s'emmarca en la temàtica anual que aquest any du per títol "Però què és la fotografia?" i que pretén reflexionar sobre preguntes com el quan, l'on i el qui de la fotografia.

El títol de l'exposició prové del projecte de Roger Guaus Jo volia ser fotògraf, presentat a la mostra.

Més informació: http://www.colectania.es/index.php?i=2&p=2 

Fotografía de Mishka Henner, de la sèrie "Less Americains" © Mishka Henner, courtesy Bruce Silverstein Gallery, NY.

#fotografia #museus #agenda #inauguracions #exposicions #catalunya #barcelona


Entrades populars