L'artista indi Anup Mathew Thomas conversarà amb Martina Millà a la Fundació Tàpies #Gratis



Flow sèries 

Data: dijous 13 d'octubre, 19.30 h 
Idioma: anglès amb servei de traducció simultània. 
Reserves: activitats@ftapies.com
Activitat gratuïta. 

Una iniciativa de la Fundació Han Nefkens i la Fundació Antoni Tàpies.

Flow sèries és un programa impulsat per la Fundació Han Nefkens i la Fundació Antoni Tàpies l'objectiu del qual és reunir diferents persones del món de l'art procedents de continents i contextos diversos. Les trobades al voltant d'un artista i les seves produccions en curs són l'objecte d'una conversa seguida d'un àpat. Tota una invitació a pensar les implicacions d'una escala global en el treball dels artistes contemporanis mentre ingerim les creacions comestibles d'artistes locals.
Al llarg de l'any les sessions convocaran vuit artistes que desenvoluparan els seus projectes amb el recolzament de la Fundació Han Nefkens. 


​Anup Mathew.El treball d'Anup Mathew Thomas gira principalment al voltant de la fotografia. Les seves obres estan estretament vinculades amb històries locals i comparteixen amb l'espectador fets que potser van passar desapercebuts en un primer moment.

En l'última dècada, ha produït un seguit de projectes que fan referència i s'impliquen amb el passat cultural de la seva terra natal, Kerala. Les seves imatges solen formar part de sèries i permeten conèixer microhistòries i subcultures integrades en el que, aparentment, és la vida quotidiana. Fa ús d'estils narratius que incorporen fets i anècdotes, i sovint la culminació de les seves obres és un retrat minuciosament preparat. En explorar l'espai existent entre la pràctica artística i la documental, l'obra de Thomas manté un diàleg constant amb les complexitats de la representació a través de la fotografia.

L'artista viu i treballa a Bangalore, Índia. Ha participat en exposicions conjuntes, com per exemple, la Kochi Muziris Biennale, a Kochi (2012); The Matter Within, Yerba Buena Center for the Arts, a San Francisco (2011); Generation in Transition, Zacheta National Gallery of Art, a Varsòvia, i el Contemporary Art Centri, a Vílnius (2011-2012); The Self and the Other, La Virreina Centre de la Imatge, a Barcelona i Artium, Centro-Museo Vasco de Arte Contemporáneo, Vitoria-Gasteiz (2009-10); Reflections owarf Contemporary Índia, La Casa Encendida, a Madrid (2008) i Lapdogs of the Bourgeoisie, Arnolfini, Bristol (2009).En quant als seus projectes en solitari, ha exposat a la Gasworks Gallery, a Londres (2007); The Contemporary Image Collective, al Caire (2010) Lothringer13, a Munic (2013) i el Bangkok Art and Culture Centre, a Bangkok (2016).


Martina Millà (Barcelona, 1965) és la responsable de Programació i projectes a la Fundació Joan Miró de Barcelona. Des del 2007 hi programa les exposicions temporals, l'Espai 13, les mostres de fotografia al vestíbul i la nadala. A la dècada de 1990 va obtenir un MA en Història de l'Art per l'Institute of Fine Arts de la New York University i va fer els estudis de doctorat al departament d'Història de l'Art d'Emory University (Atlanta, EUA). A la Fundació Joan Miró també ha comissariat algunes exposicions com ara Vermell a part, Murals, Kiki Smith. Her memory, Genius Loci, Mona Hatoum. Projecció, Davant l'horitzó i darrerement Seqüència infinita, una mostra d'Ignasi Aballí vinculada al Premi Joan Miró.



Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó 255
08007 Barcelona


#agenda #exposicions #museus #conferències #catalunya 

Entrades populars