Exposicions i activitats de la Fundació Joan Miró | Gener 2017


Fundació Joan Miró
Exposicions temporals

Fins al 22/01/2017: Fi de partida: Duchamp, els escacs i les avantguardes. Comissari: Manuel Segade.

Aquesta exposició, patrocinada per la Fundación BBVA, presenta els escacs com un leitmotiv que permet comprendre, des d'una òptica innovadora, la història de l'art modern. Seguint la trajectòria de Marcel Duchamp, Fi de partida explica la història de les avantguardes a través d'un joc de taula amb presència recurrent en múltiples corrents artístics fins a les primeres manifestacions de l'art conceptual. Una oportunitat única per mostrar peces d'alguns dels principals artistes del segle passat, com Paul Klee, Vasili Kandinski, Man Ray o Max Ernst, entre d'altres.

Espai 13  

Peu a fora. Expedicions i diàspores és un projecte comissariat per Jordi Antas que proposa reflexionar sobre qüestions de pertinença, continuïtat i ruptura del model establert en l'escena artística de Barcelona. A partir de diferents elements complementaris en diàleg, el cicle d'exposicions de l'Espai 13 de la Fundació Joan Miró per a la temporada 2016-2017 dibuixa un mapa dels fluxos artístics actuals i examina les relacions que es donen entre allò que es forma en la distància i allò que en retorna a través de sis exposicions i una publicació. 


19/01/2017–05/03/2017: 
Momu & No Es. Ésser plural. Jo sóc els altres, els altres són jo  
Inauguració: 19/01/2017 a les 19 h.

El col·lectiu Momu & No Es presenta una instal·lació que arrenca de la dimensió simbòlica del viatge per examinar els diferents estatus dels llocs que transitem, ja siguin protegits, prohibits, ocults, fantàstics o quotidians, entre altres possibilitats.

Fotografia al vestíbul  

Fins el 15/01/2017: Lluís Maria Riera. Retalls urbans. Selecció d'imatges de Lluís Maria Riera, fotògraf amateur estretament vinculat amb la Fundació Joan Miró i la Galeria Joan Prats, va ser amic de Miró, Tàpies i Brossa, entre d'altres artistes. Riera treballava directament amb ells en el muntatge de les exposicions i aquesta proximitat va convertir la seva mirada en una anàlisi selectiva i atenta als detalls que l'envoltaven. 


17/01/2017-14/05/2017: Joaquim Gomis. Brossa a La Ricarda. Cap als anys cinquanta del segle passat i amb l'impuls de Joan Prats, un grup de catalans amb sensibilitat per les tendències artístiques del moment  ­–entre ells Josep Maria Mestres Quadreny, Carles Santos, Joan Miró i Joan Brossa– posen en marxa el projecte Club49, amb la intenció de recuperar l'avantguarda artística nascuda durant la República i estroncada per la Guerra Civil. Davant la manca de suport institucional, Ricard Gomis converteix la seva casa a la pineda de La Ricarda del Prat de Llobregat en escenari per a l'experimentació artística de tot tipus. La selecció documenta aquella activitat artística a partir de dos concerts experimentals que hi van tenir lloc als anys 60: Concert per a representar i Suite Bufa. 

Activitats

Dissabte 14 de gener, a les 18h: Partida simultània d'escacs. Una recreació de l'esperit de The Imagery of Chess, exposició organitzada per Julien Levy, Max Ernst i Marcel Duchamp que va suposar el punt àlgid de connexió entre les avantguardes i els escacs i que està representada a la mostra Fi de partida: Duchamp, els escacs i les avantguardes.

Dijous 26 de gener, 19 h: Quan les línies són temps. Presentació de la publicació sobre el cicle d'exposicions Quan les línies són temps, comissariat per Martí Manen la temporada 2015-2016 a l'Espai 13, i de la publicació de Rosana Antolí, artista que va tancar el cicle i que recull les performances resultants dels diàlegs amb la seva exposició.

Activitats familiars

Salta baixet. Silvia Sant Funk – Krishoo Monthieux
Espectacle de dansa. Un viatge allà on ens porti la imaginació.

Diumenges 8, 15, 22 i 29 de gener de 2017, a les 12 h

Taller de dansa en família. Silvia Sant Funk – Krishoo Monthieux

Dissabte 21 de gener de 2017, a les 17 h      

Caçadors de sons. Taller concebut i conduït per Sons de Barcelona. Amb gravadores i micròfons ocults, participarem en una aventura en família a la cerca i captura dels sons que s'amaguen en els espais de la Fundació.

Diumenges 8, 15, 22 i 29 de gener de 2017, a les 11 h

Visites comentades

Fi de partida: Duchamp, els escacs i les avantguardes. Visites guiades per al públic general, tots els dissabtes fins el 21 de gener a les 11 h en català i a les 12. 30 h en castellà.

La Fundació: art, arquitectura i paisatge. Visita comentada gratuïta a l'edifici de Josep Lluís Sert. Diumenge 8 de gener, a les 11 h (en anglès) i a les 12.30 h (en català).

Joan Miró. Col·lecció. Visita comentada gratuïta a la col·lecció d'obres de Joan Miró. Cada dijous, a les 13 h (en anglès) i els dissabtes, a les 11 h (en castellà) i a les 12.30 h (en català).

Amb els cinc sentits. Visita dialògica en família per a nens i nenes de 3 a 6 anys, concebuda per M. Carmen G. Mahedero. Us convidem a fer un viatge pel museu i descobrir els seus secrets. Com a record del que haurem viscut, què us sembla si fem una postal? Dissabte 14 de gener a les 17 h.

ABC Miró. Visita familiar. Un recorregut per la Fundació a través del llibre Abecedari Miró. Activitat concebuda per Mar Morón i Gemma Paris, autores de la publicació. Dies 3, 4 i 28 de gener, a les 17 h



Fundació Joan Miró
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona
www.fmirobcn.org


#museus #agenda #barcelona #catalunya #exposicions #tallers #infantil #dansa

Entrades populars