Convocatòria SWAB 2017 | Barcelona

Obra per Joaquin Segura. Galeria Arena Mèxic. 
 

Swab Barcelona
International Contemporary Art Fair

28 setembre - 1 octubre 2017
Pavelló italià. Fira de Barcelona
Avinguda de la Reina Maria Cristina s / n 08004 Barcelona


Swab Barcelona celebra el seu desè aniversari consolidant-se com una fira de referència en el panorama independent. Swab Barcelona presenta del 28/9 al 1/10 de 2017, una edició molt especial, el seu desè aniversari. És per això que la fira es consolida i s'aferma en un perfil més madur, mostrant artistes i galeries de trajectòria destacada al costat del més representatiu de l'escena emergent que ha estat històricament la seva raó de ser.

Per a aquesta nova edició Swab comptarà amb 80 galeries de tot el món,ampliant el seu programa general i mantenint la seva aposta pels programes comissariats.

Repeteix Només Swab, comissariat per Direlia Llaç i Zaida Trallero, amb una selecció de només projects d'artistes emergents llatinoamericans i de marcat contingut sociopolític. Focus Magrib comissariat per Xavier de Luca s'amplia en aquesta nova edició a Focus Mediterrani, després de l'èxit de l'edició 2016, comptant amb galeries i plataformes independents basades en tota la regió mediterrània, amb els seus nexes i contrastos.

Es mantenen també Swab Seed i Swab performance, tots dos dels programes més experiementales i frescos de Swab, mostrant les noves plataformes i expressions més alterntivas.

IN / OUT amplia i consolida programa. Comissariat per Frederic Montornés iImma Prieto, planteja novament un concepte alternatiu dins el marc de les fires d'art on es presentaran obres en format group show implicant galeries catalanes i espanyoles. Swab on Paper s'aferma amb una selecció de galeries amb un sol project basat en format paper. Finalment MYFAF (My first Art Fair) continua oferint a les galeries més joves l'opció d'accedir de manera gratuïta a la seva primera fira d'art internacional.

Swab comptarà amb un nou comitè de selecció, format pels col·leccionistes:Harold Berg economista i membre del Photography Committee de l'Whitney Museum of American Art; Susanne Birbragher,   sub-directora comercial de Art Nexus ; Giuseppe Casarotto, enginyer i president del ClubGAMeC de Bèrgam iAlfredo Hertzog president de Hertzog Art Business juntament amb Domenico de Chirico comissari independent; Albertine de Galbert, comissària independent, fundadora de Arte-Sur.org i gestora de projectes de cooperació cultural; David Armengol comissari independent i Marisol Rodriguez, periodista cultural i comissària independent.

Swab City travessa els murs de la fira i de la galeria per apropar l'art al ciutadà, amb instal·lacions i activitats en institucions i espais públics que es mostraran durant els dies de Swab per potenciar la idea de la setmana de l'art contemporani a Barcelona. Swab Stairs i Swab Kids són les propostes que es desenvoluparan fora del calendari de la fira i per tot l'àrea metropolitana de Barcelona.

Swab Barcelona espera celebrar aquests 10 anys amb la seva edició més especial que sens dubte no caldrà perdre.



#fires #barcelona #catalunya #artistes #europe #cat

Entrades populars