II Concurs de pintura ràpida Potau-Campdesuñer de Vimbodí i Poblet.

II CONCURS DE PINTURA RÀPIDA POTAU-CAMPDESUÑER de Vimbodí i Poblet.

La inscripció és gratuïta. Per facilitar la tasca de preparació del concurs, l'organització agrairà als participants que, en la mesura que els sigui possible, s'hi preinscriguin a través del correu comunicacio@vimbodiipoblet.cat .

Als dos documents adjunts trobaràs les bases del concurs i l'obsequi que rebran els participants. Així mateix, els participants i els seus acompanyants podran
visitar de franc el Museu i Forn del Vidre i assistir a la demostració en directe de vidre bufat.

+ info: http://www.vimbodi.altanet.org///noticies/view.php?ID=15553

El II Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer de Vimbodí i Poblet augmenta el nombre i la quantia dels premis i incorpora una categoria infantil

Nascut el 2016 amb motiu de l'any dedicat als pintors locals Joan Potau i Adrià Campdesuñer, el certamen de pintura ràpida de Vimbodí i Poblet torna enguany al municipi amb més i millors premis i la mateixa denominació: Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer. Aquesta segona edició se celebrarà el dissabte 27 de maig, organitzada per l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i d'entitats i empreses de dins i de fora del municipi.

Els pintors i pintores participants podran plasmar en les seves obres els carrers i places de la vila de Vimbodí, el monestir de Poblet o bé altres indrets del municipi. La inscripció serà gratuïta, el mateix dia del concurs, però per tal de facilitar la tasca de preparació, l'Ajuntament agrairà els participants que s'hi preinscriguin a través del correu comunicacio@vimbodiipoblet.cat. Les bases completes es poden consultar a sota.

Els premis i el jurat

Els dos primers premis en la categoria d'adults estan dotats amb 600 € i 350 € en metàl·lic, respectivament, i el tercer és un cap de setmana al Castell de Riudabella per a dues persones, valorat també en 350 €. Hi ha tres premis més, en productes, i un premi infantil que s'incorpora en aquesta segona edició i que està dotat amb 50 € en metàl·lic. Pel que fa al jurat, el formen destacats noms vinculats amb la pintura i l'art: Jaume Batlle, pintor i il·lustrador professional; Núria Rion, artista, docent i cap d'estudis de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona; Francesc Farré, fundador de l'Escola de Dibuix i Pintura Damià Roig, de Vimbodí i Poblet; Francesc Navarro, pintor i fotògraf local; Josep M. Potau, nét del pintor Joan Potau i Martell, restaurador i fotògraf, i Àngels Planes, regidora d'Ensenyament i Entitats de l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet.

Els col·laboradors i els patrocinadors

El II Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer compta amb la col·laboració de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona; l'Escola de Dibuix i Pintura Damià Roig, de Vimbodí i Poblet; el Museu i Forn del Vidre de la localitat, i Aixut Interiorisme, empresa que ha dissenyat el logo del certamen. Els patrocinadors són el resort turístic Castell de Riudabella; el restaurant i allotjament rural Masia Sagués; l'empresa de licors naturals On The Rocks; les cansaladeries artesanes Ca la Cova i Cal Silo, Bodegas Torres i Vermuts Miró.

Enguany, els participants en el concurs, així com els seus acompanyants, gaudiran d'una visita de franc, amb demostració inclosa, al Museu i Forn del Vidre, per gentilesa de l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet.



BASES del concurs de pintura.


1. El concurs se celebrarà el dissabte 27 de maig de 2017.

2. Hi podran prendre part tots els artistes que ho desitgin.

3. La inscripció serà gratuïta (per facilitar la tasca de preparació del concurs, l'organització agrairà als participants que, en la mesura que els sigui possible, s'hi preinscriguin a través del correu comunicacio@vimbodiipoblet.cat).

4. Cada participant podrà concursar amb una única obra.

5. S'estableixen dues categories: General (adults), amb 6 premis, i Infantil (de 10 a 14 anys), amb 1 premi.

6. El procediment serà lliure, dins de les tècniques pictòriques.

7. La mida del suport és lliure. El suport ha de ser rígid, de cartró, tela o fusta, amb el fons blanc o d'un sol color.

8. Els participants portaran tot el material que els faci falta per a la realització de la seva obra.

9. Les obres hauran de tenir com a temàtica qualsevol indret del nucli urbà de la vila de Vimbodí o de l'entorn, o del recinte del monestir de Poblet. Les obres s'hauran de realitzar in situ.

10. Els participants hauran de fer la inscripció al Centre Cívic municipal (Pl. Major, 12), de 8.30 h a 10.00 del matí, el mateix dia del concurs. En el moment de la inscripció es farà el segellat de la tela o suport. L'autor que ho desitgi podrà segellar dos suports, si bé només podrà presentar una obra al concurs.

11. L'horari per realitzar l'obra finalitzarà a les 14:00 h. Aquesta serà l'hora màxima en què els participants es comprometen a lliurar la seva obra a l'organització, al Centre Cívic municipal.

12. Les obres es presentaran sense signar. Un cop el jurat hagi realitzat el seu veredicte es podran signar.

13. A tots els autors se'ls donarà un rebut acreditatiu de l'obra lliurada.

14. El veredicte públic i lliurament dels premis tindrà lloc el mateix dissabte dia 27 de maig, a les 6 de la tarda, al Centre Cívic.

15. Les obres premiades amb el 1r, 2n i 3r premi quedaran en propietat dels organitzadors i patrocinadors del concurs, no així la propietat intel·lectual, que continuarà sent dels autors. Pel que fa al 4rt, 5è i 6è premi, el premi infantil i els possibles accèssits, les obres quedaran en propietat dels guanyadors.

16. Les obres premiades i les no premiades romandran a l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet fins el 25 de juny, dia a partir del qual es podran retirar a l'Ajuntament, de 8.00 a 14.00 h, mitjançant l'exhibició del resguard de presentació al concurs. El dret a recollir-les caducarà al cap de dos mesos. Passat aquest període, l'Ajuntament en podrà disposar.

17. Tant les obres premiades com les no premiades s'exposaran públicament durant uns dies, abans del 25 de juny, en lloc i horari que decideixi l'organització.

18. El Jurat es reserva el dret de poder declarar els premis deserts.

19. Les inclemències meteorològiques, si es produeixen, no seran motiu necessari per a la suspensió del concurs.

20. La participació al concurs pressuposa la total acceptació d'aquestes bases.

21. L'organització es reserva el dret de resoldre qualsevol cas no previst en aquestes bases.

Per a més informació, us podeu adreçar al correu electrònic comunicacio@vimbodiipoblet.cat


JURAT

-Jaume Batlle, pintor i il·lustrador professional.

-Núria Rion, artista, docent i cap d'estudis de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona.

-Francesc Farré, fundador de l'Escola de Dibuix i Pintura Damià Roig, de Vimbodí i Poblet.

-Francesc Navarro, pintor i fotògraf.

-Josep M. Potau, nét del pintor Joan Potau i Martell, restaurador i fotògraf.

-Àngels Planes, regidora d'Ensenyament i Entitats de l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet.


PREMIS

1r premi: 600 €, patrocinat per l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet.

2n premi: 350 €, patrocinat per l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet.

3r premi: Cap de setmana per a 2 persones al Castell de Riudabella, amb ampolla de vi «Castell de Riudabella» de benvinguda i visita privada al castell (Vàlid per al 2017, excepte juliol i agost). Premi valorat en 350 € PVP.

4rt premi: Gran lot de productes gastronòmics: amb vins de Bodegas Torres, licors On the Rocks, embotits de Ca la Cova i de Cal Silo (mestres artesanes de Catalunya) i vermuts Miró.

5è premi: Dinar per a 2 persones al restaurant Masia Sagués.

6è premi: Peça de vidre artesanal del Museu Forn del Vidre.

Premi infantil: 50 €, patrocinat per Ajuntament de Vimbodí i Poblet.

(Les obres premiades amb el 1r, 2n i 3r premi quedaran en propietat dels organitzadors i patrocinadors del concurs, no així la propietat intel·lectual, que continuarà sent dels autors. Pel que fa al 4rt, 5è i 6è premi, el premi infantil i possibles accèssits, les obres quedaran en propietat dels guanyadors.) (En els premis en metàl·lic superiors a 300 € s'aplicarà la retenció establerta en la normativa tributària vigent).




#premis #concursos #pintura #dibuix #agenda #catalunya #artistes #beques 

Entrades populars