Conferència del sociòleg francés Éric Fassin: 'Populisme. El gran ressentiment'



Dimarts 23 de maig, a les 19 h.
Populisme. El gran ressentiment
Fundació Antoni Tàpies
Entrada lliure

Conferència a càrrec d'Éric Fassin, en diàleg amb Joana Masó i Jordi Mir. Activitat gratuïta.

Per tal de combatre el neoliberalisme, és possible un populisme d'esquerres? És una pregunta que s'ha obert de manera insistent després del Brexit i de la presidència americana de Donald Trump. Tanmateix, és difícil pensar com convertir el ressentiment dels votants de la ultradreta en una revolta popular. Per a les esquerres, no existeix cap bon populisme. L'estratègia clàssica ha estat adreçar-se a aquells que es neguen a cedir a les sirenes del feixisme: els abstencionistes. Aquí, la sociologia electoral es converteix en una teoria política. Abans de construir el poble, però, cal construir una política.

Éric Fassin és catedràtic de sociologia a la Université de Paris VIII i autor de Gauche: l'avenir d'une désillusion, Démocratie précaire. Chroniques de la déraison d'État o L'inversion de la question homosexuelle.

Joana Masó és professora de crítica i pensament francès a la Universitat de Barcelona, investigadora a la Càtedra UNESCO Dones, desenvolupament i cultures i editora d'Escrituras de la sexualidad.

Jordi Mir és professor d'humanitats, ciències polítiques i sociologia a la Universitat Pompeu Fabra, membre del Centre d'Estudis sobre Moviments Socials i autor de Movimientos sociales construyendo democracia. 5 años de 15M o de Gramsci y la sociedad intercultural.

Durada: 1 h. | Calendari: dimarts 23 de maig del 2017, a les 19.00 h. | Preu: gratuït.


Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
08007 Barcelona


#museus #conferències #agenda #gratis #barcelona #catalunya 

Entrades populars