Fins 1 abril | 'D’objecte a subjecte' al MUBAG d'Alacant

D'OBJECTE A SUBJECTE: GÈNERE I ART A ALACANT DES DEL SEGLE XIX

DEL 9 DE NOVEMBRE DE 2017 A L'1 D'ABRIL DE 2018

Organitza: Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

El projecte D'objecte a subjecte: gènere i art a Alacant des del segle XIX, a càrrec del col·lectiu Gènere i Cultura Visual, planteja una relectura de l'exposició permanent del MUBAG. Una relectura que, des d'una perspectiva de gènere, visibiltze els diferents rols que van ser assignats al sexe femení en el segle XIX i que incite a reflexionar entorn de problemàtiques que, encara que provinguen del passat, romanen vigents en l'actualitat.

El projecte s'articula entorn de l'exposició permanent del museu El segle XIX en el MUBAG. De la formació a la plenitud d'un artista i compta amb dues relectures diferents que seran visitables en el museu des de novembre de 2016 fins a març de 2017. En primer lloc, s'ha generat un nou contingut relatiu a l'exposició permanent a partir de quatre eixos temàtics que dialoguen amb les obres exposades i que mostren com els pintors alacantins de entresegles van revelar el protagonisme de les dones així com la seua consideració social, obrint portes cap a altres perspectives com la classe, la religió i el poscolonialisme. La segona part del projecte es desenvolupa en la entreplanta del museu amb una breu exhibició que demostra l'existència de dones artistes coetànies als pintors i escultors alacantins de l'època, a pesar que els seus noms i les seues trajectòries han arribat molt desdibuixats als nostres dies.

De forma paral·lela, s'ha elaborat una guia didàctica per a primària i una para secundària i batxillerat, dirigida a professors i professores, així com a guies i monitors del museu que desitgen aplicar les nostres reflexions en les seues visites i tallers. Amb açò pretenem facilitar la visita dels escolars i el treball dels continguts de la relectura tant en el museu com en l'aula. A més, s'ha programat un cicle de conferències divulgatives que tindran lloc l'últim dimecres de cada mes fins a març, a les 19:00 hores, per a abordar els diversos continguts relacionats amb aquesta relectura. 


#museus #alacant #conferencies #exposicions #paisvalencia #pintura #artistes #agenda

Entrades populars