Shakespeare i Cervantes, la mateixa persona? | Entrevista a Miquel Izquierdo



En el darrer programa 'Un repàs a la història', de l'emissora cultural Ràdio Crítica, parlen amb l'investigador Miquel Izquierdo, autor del llibre 'Shakespeare és Cervantes' (Llibres de l'Index).

Amb ell analitzen les vides dels dos literats i estudien la possibilitat que fos una mateixa persona d'identitat desconeguda. El programa va ser enregistrat a Barcelona el dia 14 de gener del 2018 i va comptar amb la participació dels col·laboradors Carme Calvell, Andreu Marfull i Daniel Bellò. 'Un repàs a la història' és una iniciativa que pretén recuperar el veritable passat de la nostra nació de la mà dels experts i dels investigadors del país. 

Subscriviu-vos al canal Youtube on trobareu totes les entrevistes:

 i visiteu el web http://www.radiocritica.info/

Shakespeare és Cervantes i no fou cap dels dos. Els dos noms amaguen Joan Miquel Sirvent, escriptor en llengua catalana natural de Xixona. Amb aquest llibre Miquel Izquierdo dóna a conèixer una de les recerques més sorprenents en l'àmbit de la censura castellana. Amb el deliri inquisitorial reial i eclesiàstic, Sirvent es veu forçat a una triple ocultació: amagar el nom, haver d'escriure en clau i traduir o fer traduir la pròpia obra, originalment en llengua catalana, al castellà.

Posteriorment, l'absolutisme dels Habsbourg obliga Sirvent a marxar a Anglaterra, on continuarà treballant en la creació literària sota el nom de William Shakespeare i en anglès. L'equip de treball que dirigeix Sirvent a Anglaterra serà alhora el grup fundador de la maçoneria anglesa.L'aplicació dels codis de xifratge creats pels mateixos maçons ha permès de resoldre la incògnita de la identitat de Shakespeare, i retornar-la a l'escriptor català. També ens permet de posar a la llum qui representaven en realitat Macbeth, Don Quixote o Cide Hamete Benengeli; i descobrir quina relació hi ha entre Rinconete, Sancho Panza o Persiles.


#historia #catalunya #investigacio #literatura #paisvalencia #videos #radio

Entrades populars