Bombas Gens Centre d’Art tindrà una obra escultòrica de Cristina Iglesias al seu jardí

Bombas Gens Centre d'Art comptarà amb una obra escultòrica de Cristina Iglesias al seu jardí. És un projecte site specific i s'inspira en el llit del Turia. Tant la peça, titolada "A través", com el jardí on s'ubica podran visitar-se a partir del 14 de març. Eixe mateix dia s'inauguraran també dos noves exposicions de la Col·lecció Per Amor a l'Art.

L'art ix al jardí de Bombas Gens. El centre ampliarà el seu espai expositiu cap a l'exterior amb una important peça escultòrica site specific de Cristina Iglesias, titulada "A través", que ja forma part de la Col·lecció Per Amor a l'Art. És, de fet, la tercera obra d'Iglesias que s'incorpora a esta col·lecció, seguint la seua filosofia d'intentar tindre sempre més d'una peça de cada artista, per a poder mostrar d'una manera més àmplia el seu treball.

L'obra està composta per dos sèquies, de 14 i 11 m2, que formen una corba inspirada en el llit del Túria. L'interior de cada sèquia es compon de diverses capes de baix relleu de bronze fos i patinat que, superposant-se, conformen un interior abstracte amb elements que recorden arrels i fons de rius.

Dos bancs de pedra recuperada de la pròpia rehabilitació de l'edifici acompanyen les sèquies.

Per a la creació d'esta peça, Iglesias ha estudiat els llits del riu Túria i la inundació de 1957, així com traçats de regadius, explorant en la seua obra la relació amb l'aigua que durant segles ha tingut la zona on s'ubica el centre d'art.

Tant la peça com el jardí on s'ubica podran visitar-se a partir del 14 de març. Este mateix dia s'inauguraran també les exposicions "Cap a la llum" de Joel Meyerowitz i "El pols del cos. Usos i representacions de l'espai". Amdues mostres exhibixen obres de la Col·lecció Per Amor a l'Art.

CRISTINA IGLESIAS

Cristina Iglesias, Sant Sebastià (1956), és una de les artistes més reconegudes de'Espanya. Va obtenir el Premi Nacional d'Arts Plàstiques en 1999, el 2012 va guanyar el Grosse Kunstpreis Berlin, i el 2015 se li va concedir el Premi Real Fundación de Toledo i la Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts.

Entre les seues obres públiques destaquen peces relacionades amb l'aigua, de característiques similars a la creada per a Bombas Gens, com ara Deep Fountain Leopold de Wael Platz en Amberes, Tres Aguas en Toledo, Forgotten Streams en l'edifici Bloomberg de Londres, o Desde lo subterráneo al Centro de Arte Botín de  Santander. També ha signat obres tan emblemàtiques com: Portón-Pasaje de l'extensió del Museo del Prado, Madrid; Habitación de Laurel, Moskenes en Illes Lofoten; Cúpules KatonNatie, Amberes; Passatge de coure en C.C.I.B., Barcelona; o Estancias Sumergidas, en Mar de Cortés, Baixa Califòrnia, Mèxic.

La seua obra es troba en col·leccions destacades com les del Museo Reina Sofía (Madrid), Centre Georges Pompidou (París), Tate Modern (Londres), Museo de Serralves (Porto), Moca (Los Angeles), Hirshorn Museum (Washington), Museo Guggenheim (Bilbao), MACBA (Barcelona), Van Abbemuseum Eindhoven, Kunsthalle Bern, Musée de Grenoble, o la col·lecció Hortensia Herrero (València) entre d'altres.

Ha realitzat nombroses exposicions individuals en museus com: Guggenheim, Bilbao en 1998; Museo Serralves, Porto 2002; Ludwig Museum, Colònia, Alemanya, 2006 o Museo Centro Nacional Arte Reina Sofía, Madrid 2013, entre molts altres.

Ha participat també en desenes de biennals i exposicions col·lectives, i ha realitzat muostres en galerias com: Marian Goodman Gallery, Nova York i París; Galerie Konrad Fischer, Düsseldorf; o Galería Elba Benítez, Madrid.

LA FUNDACIÓ PER AMOR A L'ART

La impulsora d'esta iniciativa és la Fundació Per Amor a l'Art. Una entitat dedicada a l'art (busca desenvolupar la sensibilitat artística en la societat posant la col·lecció "Per Amor a l'Art" al seu abast), la investigació (estudia i divulga aspectes relacionats amb la malaltia de Wilson i altres malalties rares) i la ajuda social (atén els més necessitats, principalment menors en situació de vulnerabilitat). La Fundació desenvolupa en Bombas Gens la seua triple activitat.

València, País Valencià.


 #PaisValencia #Museus #Escultura #Artistes

Entrades populars