Campanya de micromecenatge del llibre 'Inquisició i Decadència' de Jordi Bilbeny

Inquisició i Decadència. Orígens del genocidi lingüístic i cultural a la Catalunya del segle XVI

Quin sentit té que, en el moment de màxima expansió de la llengua i la cultura catalanes, enel moment més esplendorós de l'encimbellament nacional, desapareguin totes les obres de prestigi escrites en català i tothom es passi al castellà? Va ser una solució voluntària, perquè tothom veia en la llengua castellana una sortida professional millor, o hi van haver d'altres causes?

Com s'explica la desaparició de biblioteques privades, la confiscació d'edicions catalanes,el canvi de nom de llurs autors i la seva sistemàtica traducció al castellà? Es va tractar d'una simple qüestió d'oferta i demanda? O hi va tenir alguna cosa a veurela censura d'Estat i la Inquisició? Què hi van dir els autors coetanis de tot plegat?  A qui culpabilitzaven de les traduccions forçades, la desaparició de l'obra? I el canvi de l'autoria? En tenim testimonis? I tant. El llibre recull el seu parer i el contextualitza i posa de relleu el paper dels censors i dels inquisidors en tot aquell període de temps anomenat Decadència.

Una visió nova, inèdita i reveladora d'un dels moments més fascinants de la història de la nostra llengua, de la nostra cultura i de la nostra Nació.

Sigue'n protagonista. I ajuda a tirar endavant el projecte de nou lllibre d'en Jordi Bilbeny. Participa a la campanya de micromecenatge.



#llibres #historia #patrimoni #catalunya

Entrades populars