Eufònic Urbà | Arts Sonores i Visuals | Arts Santa Mònica, Barcelona


Eufònic Urbà
Arts Sonores i Visuals

Festival 02 - 18.02.2018

Arts Santa Mònica de Barcelona 
Claustre Max Cahner, Espai Balcó i Espai Residència
Públic general
Entrada gratuïta, aforament limitat.

Eufònic Urbà s'instal·la de nou a Arts Santa Mònica de Barcelona del 2 al 18 de febrer del 2018 amb una selecció d'algunes de les millors actuacions audiovisuals i propostes experimentals que van passar per l'edició originària d'Eufònic, el festival d'arts sonores i visuals que se celebra a finals de l'estiu a Terres de l'Ebre. Eufònic Urbà se celebrarà dos dies de manera concentrada - el 2 i 3 de febrer, i amb entrada gratuïta- amb actuacions, presentacions i dues instal·lacions artístiques que es podran visitar fins el 18 de febrer.

A la cinquena edició d'Eufònic Urbà a Barcelona s'estrenaran a la ciutat les instal·lacions "Frack" dels francesos Sandra i Gaspard Bébié-Valérian, amb una exploració de les sonoritats del fallit projecte Castor a les costes de Vinaròs i Alcanar, i "In Between" de l'artista italià Fabio Perletta, que treballa a partir del potencial sonor de l'arròs. Dues peces que es van crear originàriament per a la cisterna d'Alcanar i per a l'Antic Molí d'Oli d'Ulldecona respectivament i que s'adaptaran als espais de l'Arts Santa Mònica.

En l'apartat musical, dues estrenes: la presentació del darrer disc del grup Tiger Menja Zebra, "Anarquia i maldecap", que per fi debuten a Eufònic després d'alguns entrebancs a les edicions d'estiu; i el treball de Lloret Salvatge, després del seu pas per la residència artística al festival Oudeis de l'Occitània francesa, propiciada per una col·laboració entre Eufònic i Oudeis amb el suport de l'Institut Ramon Llull. Per Oudeis també va passar Shoeg, un dels millors artistes electrònics del panorama nacional, que presentarà "Silicone", directe que s'acompanya de visuals fet amb Unity, 3D i fotogrametria.

A Eufònic Urbà també estaran Los Voluble, laboratori de producció que pren l'art flamenc com a punt de partida amb resultats que inclouen l'art d'acció, la poesia fonètica, la remescla audiovisual i la intervenció en l'espai públic; l'experimentalista sonor Guillem Martí-Ciscar amb una peça que esprem la sonoritat dels objectes quotidians; i l'artista d'electrònica post experimental Ex Continent (un dels àlies artístics de l'artista total que és Arnau Sala).

La programació d'Eufònic Urbà es completa amb la presentació i resultats de dues de les residències artístiques convocades per Eufònic en col·laboració amb Lo Pati d'Amposta, el Centre d'Art de les Terres de l'Ebre. D'una banda, el treball de Marcel Pié i Estampa, "Rotondes", una peça audiovisual que, prenent com inspiració les peces musicals d'Steve Reich, estudia el desplaçament de fase dels plans (visuals i sonors). D'altra banda, "Rusc sonor" de l'artista italiana Valéria Muledda, basat en les experiències de l'escolta i la comunicació a través del moviment a partir de l'anàlisi de les comunitats d'abelles a El Perelló.

PROGRAMACIÓ:

Divendres 02.02.2018

18h        Marcel Pié & Estampa: "Rotondes".
18:30h   Inauguració instal·lacions.
              Perletta i Bébié-Valérian.
19:30h   Martí Guillem-Císcar.
20h        Los Voluble.

Dissabte 03.02.2018

17:30h   Valeria Muledda: "Rusc sonor".
18h        Shoeg plays "Silicone".
18:30h   Ex Continent.
19:15h   Lloret Salvatge.
20h        Tiger Menja Zebra. Presentació nou disc "Anarquia i mal de cap".

Instal·lacions artístiques: 02-18.02.2018

Fabio Perletta: In Between (Espai Residència).
Sandra i Gaspard Bébié-Valérian: Frack (Espai Balcó).



#fires #audiovisuals #exposicions #museus #barcelona #catalunya 

Entrades populars