Taller 'Àfrica. Quina Àfrica?' | Es Baluard, Palma | 6 feb.


Àfrica. Quina Àfrica?
6 de febrer de 2018 → En procés

Es Baluard | Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma


El 1989, la mítica exposició Magiciens de la terre va evidenciar la tasca d'artistes no-occidentals ­com Chéri Samba o Frédéric Brûly Bouabré­ amb una visió allunyada de perspectives neocolonialistes. Gairebé trenta anys després, els artistes africans o procedents del continent africà, tant els sumits en la diàspora com aquells establerts en els nostres contextos de proximitat, en residències artístiques i centres de producció, o instal·lats des de diverses generacions en els circuits de l'art internacional, representen una xarxa invisible i complexa que vehicula algunes de les qüestions més desconegudes del que succeeix en un continent calidoscòpic, compost per països de forts contrastos entre si, que al seu torn es troben tan lluny i tan a prop.

Avui, en un context híbrid de globalització, entre diferents escales i focus des del Magrib fins a Sud-àfrica, constatam que és un territori geolocalitzat, atomitzat, visible i invisible. Així doncs, després de la sèrie d'exposicions al voltant del Mediterrani, Es Baluard proposa un projecte en procés que, a través de diferents agents, col·lectius i creadors, permeti una aproximació multifocal a una construcció del pensament i a la creativitat que envolta i prové del continent africà: des de l'efervescent heterogeneïtat en origen, a les seves influències o a la seva deslocalització real en altres punts geogràfics, per tal de donar lloc a una correspondència de les mirades. Amb «Àfrica. ¿Quina Àfrica?»  presentam una plataforma a manera de correlat obert a la revisió permanent que s'anirà desenvolupant en diferents fases i processos.

Es Baluard és el museu d'art modern i contemporani de Palma, un dels més destacats de l'estat espanyol en el seu gènere, situat a Palma i inaugurat l'any 2004. Com a gran museu de les Illes Balears, compta amb un fons de més de 600 obres d'art modern i contemporani vinculades a artistes de l'àmbit de les Illes i/o de referència internacional. Es Baluard és catalitzador i emissor d'història, tendències contemporànies i formació a través de programes d'exposicions, activitats i cicles educatius, a més d'un laboratori viu per a les pràctiques creatives actuals.

+ Informació

Es Baluard
Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma, Mallorca
Plaça de la Porta de Santa Catalina, 10
07012 Palma


#exposicions #balears #DretsHumans #Cultura #Europa #Africa #catala #interculturalitat #immigracio #racisme #art #agenda #Palma #tallers #conferencies

Entrades populars