Un Retrato de Diego: La revolución de la mirada | 6 març

'UN RETRATO DE DIEGO: LA REVOLUCIÓN DE LA MIRADA' (MÈXIC)

Projecció de Un retrato de Diego: la revolución de la mirada (Mèxic, 2007, 80'), dirigit per Gabriel Figueroa i Diego López, un dels documentals que aborda de forma més completa l'obra del gran muralista mexicà Diego Rivera, a 60 anys de la seva mort.

Oferim un retrat de la vida del mestre mexicà, el vincle entre la seva obra i la realitat, la influència del nacionalisme en l'art i la seva vinculació amb l'estètica i el context polític, així com les reflexions d'artistes i intel·lectuals de l'època actual.

Presentació a càrrec de la historiadora d'art mexicana Alma Reza.

El cicle Documentals d'Art de LATcinema, la programació de cinema de Casa Amèrica Catalunya, pretén donar a conèixer el millor de la història de l'art llatinoamericà. Aquest cicle va tenir la primera cita amb l'artista plàstica d'origen gironí Remedios Varo, per seguir amb Diego Rivera, Leonora Carringtoni Roberto Matta.

Documentals d'Art té lloc als Cinemes Boliche de Barcelona un dimarts al mes, i es complementa amb un cinefòrum d'experts en art.

Dia / Hora:06/03/2018, 20:00 HLloc:Cinemes Boliche. Avda Diagonal, 508. Barcelona. Entrada: 7€ (6€ amb carnet Amic de Casa Amèrica Catalunya)
Organitza: Casa Amèrica Catalunya




#cinema #investigacio #artistes #pintura #barcelona #catalunya #mexic #cultura 

Entrades populars