Exposicions ACVIC: 'Centre d'Atenció Primària CAP Jazz Vic' i 'Compartint Processos'
















CENTRE D’ATENCIÓ PRIMÀRIA CAP JAZZ VIC
Certificat d’aptitud per assistir al 20è Alhambra Festival Jazz Vic 
26.04.2018 – 19.05.2018

Inauguració, dijous 26 d'abril del 2018, a les 19 h.
a l'ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1 Vic)

Exposició comissariada per Ernest Crusats.

En motiu del 20è aniversari del Festival Alhambra Jazz Vic hem construït un Centre d’Atenció Primària (CAP) on podreu aconseguir un certificat d’aptitud per poder assistir sense perill i amb totes les garanties al 20è Festival Alhambra Jazz Vic. 

El 9 de desembre de 2009, en el marc del Festival de Jazz de Sigüenza, un espectador va denunciar al músic Larry Ochs per no estar interpretant jazz. Segons l'espectador, el músic estava interpretant música contemporània enlloc de jazz, gènere que el seu doctor li havia contraindicat per prescripció facultativa. 

Degut a les queixes de l’afectat, van fer acte de presència al concert dos membres de la guàrdia civil. Per acabar-ho d’adobar, un dels dos agents va determinar que, definitivament, el que estava tocant el músic no era jazz.

Per bé o per mal, en aquell concert hi havia un periodista del diari El País que va relatar els esdeveniments. El fet que un guàrdia civil hagués establert la línia divisòria entre aquests dos gèneres va causar tal impacte que finalment el diari The Guardian va publicar la notícia. 



COMPARTINT PROCESSOS / AFLUENTS
26.04.2018 – 07.07.2018

Inauguració, dijous 26 d'abril a les 19 h
a ACVic Centre d'Arts Contemporànies (Sant Francesc, 1 Vic)

Compartint Processos és una proposta expositiva d'ACVic i hablarenarte per reunir, sintetitzar i visibilitzar algunes de les pràctiques artístiques realitzades en el marc del projecte Collaborative Arts Partnership Programme (CAPP) a diverses ciutats europees, durant els tres darrers anys. hablarenarte ha estat el coordinador d’aquest projecte en el context espanyol, en el que han participat Medialab-Prado (Madrid), Tabakalera (Donosti), Centro Huarte (Huarte) i ACVic (Vic). 

Collaborative Arts Partnership Programme (CAPP) és una xarxa formada per nou institucions culturals en sis països europeus, orientada a la investigació i proliferació de les pràctiques artístiques col·laboratives.

AFLUENTS és el projecte artístic realitzat entre Seila Fernández Arconada (Brighton) i el Col·lectiu A+ (Vic). És fruit d’una residència realitzada en el context de la ciutat de Vic, a partir de la idea de promoure un procés de treball col·laboratiu entre agents locals i una artista visitant. Mitjançant una estada de tres mesos es va concretar el barri de Les Adoberies i el riu Mèder com a espai d’investigació i acció. Entre 2015 i 2017 ACVic i hablarenarte van iniciar activitats centrades en aquest espai urbà, en el marc conjunt de la QUAM i del propi projecte CAPP. La primera activitat fou el taller QUAM 2015 Interessos públics i creació col·lectiva dirigit per Santiago Cirugeda, en el qual es van abordar maneres d’intervenir en un espai en situació de transitorietat. Membres del taller es van constituir com a Col·lectiu A+, que al llarg d’aquests darrers tres anys han continuat investigant i experimentant sobre aquest context, al mateix temps que han programat diverses activitats públiques. 

El segon taller QUAM 2016 Paisatges ordinaris, patrimonis emergents: el paisatge com a creació col·lectiva dirigit per Francesc Muñoz va incidir en aspectes patrimonials i culturals posant en relació el riu, el possible futur de les Adoberies i la ciutat. Aquestes activitats han format part de la programació d’ACVic, i els seus resultats s’han presentat parcialment en diferents moments. Amb aquesta exposició, el procés local es connecta amb d’altres processos i residències realitzades en diferents ciutats que han format part de CAPP. Mitjançant material audiovisual, textos descriptius d’observadors externs i d’altres elements objectuals, es proposa mostrar la diversitat en els processos col·laboratius, generats en moments, espais i circumstàncies molt diverses.


Imatge: Compartint Processos / Afluents

#museus #musica #catalunya #europa #exposicions #inauguracions #vic #patrimoni 

Entrades populars