La Fundació Tàpies reuneix tres obres gegants de Tàpies de la Documenta de 1964






L’equip tècnic de la Fundació Antoni Tàpies s’ha vist obligat a desmuntar la porta de cristall de l’edifici històric per poder entrar les tres obres gegants de l’artista mai vistes a Catalunya. En concret es tracta de 'Relleu negre per a Documenta' (1964), provinent de la Fondation Beyeler, de Riehen/Basel, Suissa, que medeix 275 x 230 cm, 'Gran tela grisa per a Documenta' (1964), provinent del museu Artium, de Vitoria, Pais Basc, que mesura 275 x 400 cm i l'obra 'Ocre per a Documenta' (1963), provinent de Lousiana Museum, de Humlebaek, Dinamarca, que te una mida de 75 x 400 cm.

L’operació logística que ha permès que les peces arribessin sanes i estàlvies a l’equipament cultural ha sigut “molt complex” i ha demanat “mesos de planificació” i la col·laboració de tècnics especialitzats en el transport d’obres d’art, ha explicat Sandra Fortó, encarregada de col·lecció, registre i coordinació de projectes de l’equipament cultural. El muntatge ha requerit la intervenció d'una grua de precissió de tipus 'aranya' per poder entrar les obres i baixar-les a la planta principal del museu.

Aquestes obres de gran format s’exposaran en el marc de la mostra “Antoni Tàpies. Biografia política”, que la Fundació acollirà a partir del 7 de juny, 19.30h, data de la inauguració, i fins al febrer de l’any vinent. "Antoni Tàpies va exposar les tres pintures al certamen artístic internacional Documenta 3, de l'any 1964, i des d’aquell moment no s’han tornat a veure juntes”, ha destacat la conservadora del museu, Núria Homs./ Art Neutre i ACN


#exposicions #barcelona #museus #inauguracions #patrimoni #artistes #catalunya

Entrades populars