El nostre camí queda | Fundació Joan Miró



Zdzisław Beksiński. AA78, 1978 © Muzeum Historyczne w Sanoku

El nostre camí queda

Espai 13 | Fundació Joan Miró
Autor: Fito Conesa
Dates: 21/09/2018 — 04/11/2019
Comissariat: Pilar Cruz

L'any 1968, el compositor estonià Arvo Pärt va patir una crisi artística i espiritual que el va apartar de la via creativa que havia seguit fins aleshores i el va apropar a la mística i a les arrels de la música occidental. Arran d'aquesta crisi va crear un nou gènere, el minimalisme sacre, que va encetar un dels moviments més importants de la música contemporània. Dècades després, els dj's de la Ruta del Bakalao van punxar temes remesclats dels compositors minimalistes.

Per a la seva proposta a l'Espai 13, Fito Conesa parteix de la figura i l'obra de Pärt -com també de la crisi com a forma de coneixement-, i presenta una creació musical pròpia. L'artista construeix una petxina acústica, una cova per a l'experiència sensorial que esborra les fronteres entre disciplines artístiques.

Interpretada pel músic portuguès Miguel Leiria, la peça sona a l'Espai 13 acompanyada d'una pista vocal fruit de la complicitat del Cor Jove de l'Orfeó Català, que, sota la direcció d'Esteve Nabona, ha treballat de forma col·lectiva per donar veu a la partitura de Conesa.

El projecte de Fito Conesa es completarà amb la projecció de la seva peça Maximizing the Audience, programada dins del festival LOOP.



Fundació Joan Miró
Parc de Montjuïc, s/n
08038 Barcelona, Catalunya


#exposicions #museus #inauguracions #agenda #Barcelona #Catalunya

Entrades populars