Presentació a Barcelona del 'Diccionario de la memoria colectiva'


Presentació a Barcelona del Diccionario de la memoria colectiva.
(Ed. Gedisa)

Dijous 4 d'octubre de 2018. A les 19.00h.
A la Fundació Antoni Tàpies (Carrer Aragó, 255, Barcelona)
Entrada gratuïta

El Diccionario de la memoria colectiva és una obra pionera en els estudis sobre la nostra història recent, que pren el pols al sentir d'una societat exigent, atenta al llegat d'altres memòries i a les propostes dels nous corrents investigadors.

L'Editorial Gedisa emprèn així un projecte punter i de profunda influència en les ciències socials, avalat per la participació d'un equip investigador que reuneix prop de dos-cents especialistes i historiadors contemporanis de l'àmbit internacional i de la llengua catalana.

L'obra, que pren la forma de diccionari, permet la identificació i anàlisi detallada d'episodis històrics, conceptes i categories dels estudis sobre la memòria. Compta també amb el suport gràfic d'algunes de les imatges més significatives de la nostra història contemporània, continents al voltant de la gestió de la seva memòria, la imatge dels traumes polítics i socials que van viure a partir de la Segona Guerra Mundial, la projecció internacional d'aquesta imatge i les polítiques que van ser assumides posteriorment.

Ricard Vinyes Ribas(dir.), és catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona. Les seves investigacions sobre les dones represaliades durant el franquisme o la memòria silenciada, a Espanya i altres països de l'Amèrica Llatina, han estat internacionalment reconegudes.

+ informació


#llibres #fotografia #història #patrimoni #agenda #barcelona #catalunya #gratis #conferencies 

Entrades populars