L’escultura de Narcís Costa a La Destil·leria



Exposició:
Construir | Narcís Costa
Del 19 de gener al 21 de febrer del 2019.
La Destil·leria, Mataró, Catalunya

Inauguracio el 19 de gener del 2019 a les 19.30h.

Després de la mostra nadalenca «Fins a 300», La Destil·leria tona a posar en relleu l’escultura amb el gironí Narcís Costa, un artista que —explica»— fa «escultura contemporània en el temps». L’influeixen escultors com César Navascués, Manolo Valdés o José Ramón Anda i busca constantment la simplicitat de les formes per construir des de zero.

Per Costa, l’ofici de construir passa per gaudir de la feina i no deixar mai de reinventar-la a partir del sediment de tot el que s’ha fet anteriorment. Té un clar antecedent en la generació d’escultors dels anys 50, també coneguts com a «generació del mig», que després de la postguerra van intentar recuperar les avantguardes artístiques a Catalunya. Artistes com Jaume Cubells, Josep Subirà-Puig o Moisés Villèlia van utilitzar la fusta com a nou material, amb un interès per les línies que eliminaven el concepte de volum tancat en l’escultura.

I per construir el seu discurs, Costa se serveix de materials industrials en brut, els revalora i els atorga la seva pròpia concepció del que és art. En aquesta configuració d’elements introdueix línies i imatges geomètriques com ara un cup embolcallat. Tot plegat esdevé un ordre dins del caos.

Narcís Costa es forma a l’escola Eina de Barcelona i a l’École de Beaux Arts de París. Instal·lat a l’Empordà als anys 70, comença a exposar a diferents poblacions de les comarques gironines i, posteriorment, a la resta de Catalunya. Finalment fa el salt a Europa (París, Rhodes, Winchester o a Southampton).

L’obra de Costa també es present a l’espai públic. A Castelló d’Empúries hi ha un homenatge a Joan Alzina (1987), a Figueres, l’obra ...I un dia s'esforçaren alhora (1991) i a Roses, el Far Ziggurat, inaugurada el 2009.

La Destil·leria, Espai Cultural
Camí Ral, 282-284
08301 Mataró, Catalunya
www.destilleria.com

#exposicions #escultura #galeries #catalunya #agenda #inauguracions

Entrades populars