Exposició: Ersília | Eulàlia Llopart | Centre d'Art el Marçó Vell | Centelles | Fins 11 juny



Al Centre d'Art el Marçó Vell, de Centelles, Catalunya, presenten l'exposició ERSÍLIA de l'artista Eulàlia Llopart, guanyadora del Premi Centelles de pintura 2023.

L'exposició es centra amb obres recents de pintura, matrius de xilografia mostrades com a obra final, col·lecció de la que forma part l'obra guanyadora del LXXX Premi Centelles. També una sèrie de fotografies on aquestes obres pictòriques dialoguen amb el paisatge. I Una mostra del projecte participatiu Utopia, realitzat el 2020.

L'exposició es complementa amb una visita guiada que farà l'autora, diumenge 14 de maig del 2023, i una taula rodona per joves que moderarà la terapeuta Eva Martinez, divendres 9 de juny del 2023.

Ersília, és una ciutat imaginària que Italo Calvino descriu en el seu llibre “Les ciutats invisibles” Els habitants d’Ersília estan connectats a través de fils que teixeixen i estenen entre ells. Aquesta ciutat imaginària ens fa reflexionar sobre els vincles que establim els humans entre nosaltres i amb el nostre entorn, i com aquests lligams són fràgils i vulnerables com la vida mateixa. Els fils que ens uneixen poden ser ferms i gruixuts o delicats i prims. Uns fils que esdevenen xarxes; que sovint s’esquincen, es trenquen, es desfilen.

Vivim temps distòpics on superficialitat, incertesa, ansietat, por, són presents en el dia a dia. La utopia ja no hi té cabuda, ha esdevingut una utopia utòpica. La mostra reflexiona sobre el valor dels lligams humans en un món cada vegada més fragmentat, i sobre com aquests lligams poden ser la clau per a una societat més justa i equitativa. És una invitació a redescobrir les nostres connexions amb el món que ens envolta (i del qual formem part) i a teixir nous fils per crear xarxes més sòlides i resilients per a una millor connectivitat entre humanitat i natura.

L’exposició és una selecció d’obres realitzades des del 2020 fins a l’actualitat. Està formada per diferents elements: el projecte Utopia, intervenció participativa duta a terme el maig del 2020 amb un grup d’adolescents; una sèrie de fotografies on l’obra artística dialoga amb el paisatge, concretament amb el turó del Puigsagordi, creant una simbiosi entre art i natura; i una mostra d’obra pictòrica, les “xilomatrius”, on a partir d’una tècnica de gravat com és la xilografia, la matriu de fusta ja esdevé l’obra definitiva.

En conjunt, una producció artística que il·lustra el nexe entre els humans i el paisatge que ens acull. Com a part integrant d’aquest cosmos, la bellesa ens humanitza. Tal com diu Ramon Trecet: buscad la belleza, es la única protesta que merece la pena en este asqueroso mundo.


ERSÍLIA
Eulàlia Llopart
Exposició del 5 de maig a l’11 de juny de 2023
Obertura: divendres 5 de maig a les 19:00h
Visita guiada: diumenge 14 de maig a les 12h.


Entrades populars