La inversió en art, valor segur en temps de crisi

Ni la borsa, ni la construcció. Obres d'art, joies, diamants o vi s'han convertit en els productes estrella per als inversors amb capital disponible que ja no confien ni el totxo ni en el mercat de valors per aconseguir garanties d'alta rendibilitat. Des de fa un temps, els articles de luxe suposen una alternativa i un nou valor refugi d'inversió en època de crisi.

Invertir en borsa o en el totxo ja no és garantia d'aconseguir altes rendibilitats. Per això, en els últims temps cada cop són més els que aposten per invertir en productes de luxe com ara obres d'art, joies, diamants o, fins i tot, vi, no simplement per plaer o gust, sinó amb una finalitat clara de negoci. Una alternativa per fer diners que en la conjuntura actual de crisi sembla l'opció més segura. A més, el ventall d'objectes de luxe és cada vegada més gran, i en el cas dels diamants, per exemple, la seva venda ha crescut molt i el preu s'ha apujat fins a un 21%. 

En aquest sentit, cada vegada són més els webs de subhastes que ofereixen aquest tipus d'objectes i el sector, que fins ara era molt exclusiu, ha aconseguit popularitzar-se molt en un temps rècord. Els experts, però, asseguren que aconseguir la rendibilitat en la compra d'una obra d'art o d'un producte amb aquestes característiques no és fàcil ni ràpid, i que s'ha de ser molt expert per aconseguir vendre-la al doble del que ha costat el dia de demà. Amb tot, apunten que sempre és un valor segur perquè amb el temps i paciència es revalora. /Font

Entrades populars