Núria Poch, directora del Museu d'Art Contemporani de Mataró

A la universitat estudiava arqueologia. Però aquest no seria, finalment, el camí que prendria la seva vida. "Vaig tenir l'oportunitat de col·laborar amb un marxant, Francesc Mestre, i em va agafar el cuquet del món de l'art", diu Núria Poch. Afegeix que mica en mica va anar aprenent l'ofici i es va anar introduint en aquest àmbit.

Durant aquesta etapa va conèixer, entre moltes altres persones, Lluís Bassat, una persona assídua a les galeries i a comprar obres d'art. Un contacte que a hores d'ara encara té efectes en la seva activitat. "Posteriorment em vaig passar més a la documentació i no tant a la venda d'obra d'art", diu Poch. Així, va treballar amb personatges coneguts i experts que van participar en el creixement artístic de qui és, actualment, la directora gerent del Museu d'Art Contemporani de la ciutat.

I tot, perquè un dia va rebre una trucada de Lluís Bassat. "Em va explicar el projecte que tenia entre mans, em va oferir el càrrec i la veritat, no m'ho vaig haver de rumiar, ho vaig trobar fantàstic", confessa Poch. Fruit d'aquella conversa i, tot sigui dit, de molts esforços, avui dia es pot visitar la primera de quatre exposicions planejades en la que es poden trobar un total de 79 obres de 21 artistes com Picasso, Miró, Tàpies i molts més.

"Cada una durarà sis mesos i les hem ordenat cronològicament, la primera del 47 al 69 amb la postguerra franquista i l'inici del ressorgiment d'avantguardes en el nostre país", explica Poch. La dècada dels 70, la dels 80 i finalment els anys 90 i fins el 2012 seran les tres mostres d'art que completaran el projecte. "Ha vingut molta gent i els comentaris que fan són tots elogiosos, la gent queda molt sorpresa per l'espai, l'edifici", explica Núria Poch. /Font

Entrades populars