Carles Santos farà una 'performance' musical amb mil joves a Morella

Morella serà la seu de la XIIª edició de la trobada musical d'estudiants d'Educació Secundària Obligatòria, "Com sona l'ESO". La cita serà entre els dies 11 i 14 de maig i reunirà uns mil xiquets. La trobada es tancarà amb una actuació d'un grup de Jazz i l'esperada exhibició del compositor Carles Santos. Precisament, una reunió entre el músic, els organitzadors, la regidora de cultura de l'Ajuntament de Morella, Palmira Mestre i l'alcalde de la localitat, Ximo Puig, ha servit per a tancar els detalls.

La regidora de cultura, Palmira Mestre destaca que "este festival és una ocasió magnífica d'unir patrimoni cultural, valors de la joventut i noves propostes musicals".
El concert de Carles Santos serà el moment més espectacular i més vistós, ja que el compositor actuarà junt amb els mil joves d'entre 12 i 17 anys. Aquest espectacle tindrà lloc a la Plaça de Bous de Morella. La resta d'activitats s'exerciran en l'Espai Firal i els jóvens acamparan al Passeig de l'Albereda.
La carrera de Carles Santos està plena de premis i èxits. Alguns d'ells han sigut el Premi Ciutat de Barcelona a la Projecció Internacional (1996), Premi Ciutat de Barcelona de la Música (1993), Creu Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1999), Premi Nacional de Composició de la Generalitat de Catalunya (1990), diversos Premis MAX, Premi Nacional de Música (2008) o la Medalla de la Universitat Jaume I de Castelló (2009).

» Com Sona l'ESO

Aquesta trobada musical va nàixer fa deu anys, amb l'impuls de professors que impartien la docència a la Comunitat Valenciana, Catalunya i les Illes Balears. La cita servix com a reivindicació de la importància de la música, ja que ha tingut paper secundari durant molts anys en l'ESO. Durant els dies que dura "Com sona l'ESO", els alumnes posen en pràctica les propostes i projectes didàctics que s'han dut a terme a l'aula i, que d'aquesta manera tinguen una continuïtat i puguen donar-se així a conéixer i ser font de futures propostes. Aquest projecte ha passat de ser una iniciativa pionera amb uns 600 alumnes en la primera edició d'Ontinyent, a convertir-se en la gran trobada musical d'alumnes d'ESO, superant-se els mil i acostant-se als 40 col·legis participants, en les últimes edicions. /Font

Entrades populars