El Museu Maillol de París dedica una gran exposició als valencians Borja i al seu entorn cultural


Exposició al Musée Maillol de París
17 setembre 2014 -15 febrer 2015.

'De Leonardo da Vinci a Miguel Ángel. Els Borja i el seu temps'

La família valenciana dels Borja (Borgia en italià), vinculada a la corona reial catalano-aragonesa, va ser cèlebre pels seus estadistes, pels seus papes i per la seva tenacitat, que els va comportar moltes enemistats. A causa de la llegenda negra creada pels italians, que consideraven aquesta família com a estrangera, els Borja han fascinat a una llarga llista d'intel·lectuals i artistes al cap dels segles. Tanmateix, els membres d'aquesta nissaga van ser uns mecenes culturals extraordinaris i uns grans il·lustrats, que van afavorir el treball dels més grans artistes del Renaixement italià.

Mitjançant els seus retrats, els visitants de l'exposició descobriran el veritable rostre històric d'aquesta nissaga, així com la seva repercussió entre els principals protagonistes de l'època: prínceps, filòsofs, científics i teòlegs. El dels Borja va ser un període interromput pel descobriment d'Amèrica i les guerres d'Itàlia, en un context d'agitacions a causa de la reforma protestant instigada pel monjo Savonarola, i el naixement d'una nova generació d'humanistes. En els albors del segle XVI, Erasme i Luter il·lustren la renovació filosòfica d'Europa.

Obres dels millors artistes de l'època, Leonardo da Vinci i Rafael Pinturicchio, Giovanni Bellini, Andrea Mantegna, Tiziano o Miguel Àngel i Luca Signorelli, són presents a l'exposició. Provenen de les més prestigioses institucions italianes i europees. Molts treballs serán exhibits a París per primera vegada. Alguns pertanyen a col·leccions privades i ara seràn visibles de manera excepcional. Les més importants institucions italianes i europees han col·laborat per fer possible aquesta exposició que no us podeu perdre.

Museu Maillol
59-61 rue de Grenelle
75007 Paris

HORES
Tots els dies de 10:30 a 19h
Divendres a la nit fins a les 21:30 

http://www.museemaillol.com/

#art #història #familiar #exposicions #ca

Entrades populars